Çeşme, çamuruyla da para basıyor...

İzmir'in Çeşme ilçesi Şifne bölgesinde bulunan şifa merkezi yöneticisi eczacı ve terapist Vedat Akar, dünya'nın bir çok bölgesinde tanınan Şifne'nin şifalı çamurunu Türk insanının bilmediğini söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çeşme, çamuruyla da para basıyor...

Akar, Çeşme'nin termal bölgesi, coğrafi konumu, geniş ulaşım olanakları, iklimiyle sağlık turizminde söz sahibi olabilecek güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Şifne'nin çamur banyosundan yararlanmak için özellikle yurt dışından konukların geldiğini, ancak Türk vatandaşlarının büyük bölümünün bu çamurdan haberdar olmadığını söyledi.

Bölge için anlatılan efsaneye de değinen Akar, şöyle devam etti:

''Efsaneye göre, Erythrai kralının kızı cilt yaralarıyla baş edememekte ve derin acılar çekmektedir. Bir av partisinde yolu Şifne'den geçen Erythrai kralı, çok sevdiği köpeğinin buradaki çamur sayesinde vücudundaki asalaklardan kurtulduğuna şahit olur. Bir umut deyip kızına da çamur banyosu yaptırır ve kızının yaraları kapanır. Bu şifalı çamur ağızdan ağza dolaşır ve yörenin adı Şifne olarak kalır. Maalesef şimdi tüm dünyanın bildiği Şifne çamurunu bizim insanımız bilmiyor. Başta Alman ve Norveç ağırlıklı turistlerin yanında son yıllarda Danimarka, İsveç, Fransa, Hollanda, İsviçre hatta Japonya'dan da turistlerin ilgi odağı haline gelen tesisimizde çamurda sağlık aranırken, vücut güzelliği ve gençleşme seansları da yapılıyor.''

Dünya turizm hareketlerinin gelişen trendlerinden birinin de, hem dinlenmek hem de sağlık açısından yararla şeyler yapmak olduğunu ifade eden Akar, bölgedeki şifalı olduğuna inanılan çamurun, hafif ağrı ve acıları iyileştirdiğini, kan dolaşımını artırdığını ve kasları rahatlattığını belirtti.

Akar, çamurun, cildi arındırdığını ve temizleyerek yumuşak hale getirdiği de vurgulayarak, ''Çamur kolajen üretimini artıran bir antioksidan içerdiği için yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor. Bilinçli bir şekilde kullanıldığı zaman yorgunluk, aşırı zorlama veya romatizma nedeniyle oluşan kas ve kemik problemlerine de iyi gelir. Bunun yanın da bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi insanların üzerindeki stresi de alıyor'' diye konuştu.

Akar, tesislerinde aynı zamanda termal havuz bulunduğunu, bunun yanı sıra çeşitli masaj ve sağlık kürleriyle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.