Çeşme 2010'da rotayı, yabancı turistlere yöneltti..

İç turizm ağırlıklı çalışan Çeşme, 2010 yılında rotayı Polonya ve Özbekistan gibi alternatif ülkelere çevirdi. Yabancı turist ağırlığının artmaya başladığı Çeşme'de, 2010 yılında klasik pazarların yanında Polonya ve Özbekistan gibi alternatif ülkelerden de grupların gelmeye başlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çeşme 2010'da rotayı, yabancı turistlere yöneltti..

Çeşme Süzer Sun Dreams Oteli Genel Müdürü Kaan Bayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmde krize rağmen 2009 yılını, önceki yıla göre artışla kapattıklarını belirtti. Ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 14 artış yaşandığını, elde edilen gelirin ise yüzde 7 büyüdüğünü kaydeden Bayhan, bu dönemde çok pazarla çalışmanın getirdiği avantajları kullandıklarını, fiyat politikasını kriz şartlarına göre belirlediklerini söyledi.

 

İç turizmde bir çok otelin Ocak, Şubat aylarında verdiği erken rezervasyon fiyatlarını Ağustos ayında da vermesinin tüketicide güven kaybına neden olduğunu, bu nedenle sezon başından itibaren makul fiyatlar açıkladıklarını kaydeden Bayhan, dış pazarda da Almanya'dan 5 yeni acenteyle çalıştıklarını ifade etti. Çeşme'nin dünya pazarlarında tanınırlığını giderek artırdığını, oteller ve oluşturulan tanıtım gruplarının fuarlarda aktif çalışma sergilediğini belirten Bayhan, şu bilgileri verdi:

 

''Geçen yıl Rusya'dan öğrenci gruplarına satışlar 2010 yılında artarak devam edecek. Rusya'dan yeni gruplarla görüşmeler sürüyor. Ayrıca yükselen bir pazar olan Polonya'ya yönelik çalışmalar kapsamında bu ülkeden de ilk kez Çeşme'ye turist getireceğiz. Polonya, AB üyeliği sonrası halkın gelir seviyesinin artmasıyla turizmde önemli pazarlar arasına girmeye başladı. Seyahat etmeyi seven bir halk. Türkiye'ye karşı sempatileri var. Sunduğumuz paketlere büyük ilgi oldu. Gelecek yıllarda çok sayıda Polonyalının Çeşme'yi tercih edeceğini düşünüyoruz.

 

İskandinav pazarında sağlanan bağlantılarla birlikte 2010-2011 döneminde kış sezonunda da çalışmaya başlayacağız. Bu yıl Özbekistan gibi farklı ülkelerden de gruplar gelmeye başlayacak. Gelecek yıllarda Çeşme, çok farklı ülkelerden turist gruplarına ev sahipliği yapacak.''

Hükümetin komşu ülkelerle yakınlaşma politikası ve bazı ülkelerle vizeleri kaldırmasıyla yeni bir turizm potansiyelinin doğduğunu, ancak bundan, daha çok sınıra yakın merkezlerle İstanbul, Bursa gibi kent turizmiyle ön plana çıkan kentlerin yararlanacağını savunan Bayhan, bu ülkelerin tatil dönemlerinin, Çeşme'de sezonun en yüksek olduğu zamana rastladığını, asıl ihtiyaç duyulan düşük sezondaysa yeteri kadar talep gelmesini beklemediklerini söyledi.

 Bayhan, 2010 yılına iyimser baktıklarını, 2009'a oranla büyüme beklediklerini, ancak Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin turizme etkilerinin nasıl olacağının görülmesi gerektiğini ifade etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.