Çek turistlerden Türkiye'ye yoğun ilgi... Akdeniz bölgesine tatil akını başlıyor
Çek turistler, döviz karşısında TL'nin değer kaybı üzerine İstanbul ve Antalya'da tatil seçeneklerine yoğun talepte bulunuyor.

Çek Cumhuriyeti seyahat acenteleri, Türk Lirası'nın hızlı düşüşüyle cazip hale gelen Türkiye'deki tatillere olağanüstü ilgi gösterildiğini belirtti. Çek Televizyonu'nun bildirdiğine göre, Türkiye'deki ekonomik gelişmelerini fark eden Çek turistler, şimdi de Akdeniz bölgesinde tatil satın almak için akın ediyor.
Çekya'nın en büyük seyahat acentelerinden Cedok'un sözcüsü Katerina Pavlikova, Çek televizyonuna seyahat tekliflerinin yoğun talep gördüğünü söyledi. Nurdan Mısırlıoğlu imzalı habere göre Pavlikova, ''Noel'den önce, ziyaret edilen yerleri yerel pazarlarda alışveriş yapmakla birleştiren özel bir varış gezisi teklif ettik. Tamamen tükendi'' dedi.
Çek turistlerin hedefinde İstanbul da var
Çek turistlerin hedefinde İstanbul da var. CK Fischer'in sözcüsü Jan Bezdek, yaptığı açıklamada, satışların pandemi öncesi oranları yüzde 30 aştığını kaydederek, ''Türkiye şu anda 2022 yaz tatili için bir numaralı destinasyon. Hatta uzun vadeli ilk spot sahibi Yunanistan'ın önüne geçti'' dedi.
Çek basını, TL'nin değer kaybının, Çek turistlerin öncelikle hizmetlerde ve otel tatil köylerinin dışında alışveriş yaparken tasarruf edecekleri anlamına geldiğine dikkat çekti.
Prag'dan İstanbul'a uçuşlar şu anda Türk Hava Yolları ve Pegasus tarafından yapılıyor. Ancak ilgideki artış, Mayıs ayından itibaren Çeklerin de doğrudan Çek başkentinden Antalya Havalimanı'na uçabilecekleri anlamına geliyor.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: