ÇED korumalı Datça'ya 205 odalı otel!

Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından Muğla'nın Datça İlçesinde yapılması planlanan 205 kişi kapasiteli turizm konaklama tesisi için ÇED süreci başlatıldı. Projenin, ÇED inceleme alanının Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde olduğu öğrenildi.

11/05/2024 12:53
ÇED korumalı Datça'ya 205 odalı otel!

Çevre Şehircilik ve İlklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ÇED süreci başlatıldığı açıklanan turizm tesisi hakkında ÇED Dosyasında şu bilgiler yer aldı:

"Muğla'nın Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi 396 Ada 381 No’lu Parsel üzerinde proje kapsamında kullanılacak olan otel binalarının 1993 yılında yapımı tamamlanmış olup Okey Otelcilik olarak işletilmiştir. İlerleyen süreçte, Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından 17.10.2012 tarihinde 396 Ada 381 No’lu Parsel ve üzerindeki taşınmazların pay sahipleri olan Birgül ÇAM ve Fatma SÖNMEZ’den satın alma işlemi gerçekleştirilmiş olup 396 Ada 381 No’lu Parsel ve üzerindeki taşınmazlar atıl vaziyette satın alınmıştır.

Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından gerçekleştirilen satın alma işleminden sonra günümüze kadar olan süreçte söz konusu otel işletmeye alınmamış ve kullanılmamıştır. Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından satın alınan 396 Ada 381 No’lu Parsel ve üzerindeki taşınmazların atıl vaziyette olması sebebi ile 2021 yılında tadilat yapılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda yatırım planlaması dahilinde 2021 yılında alınan Basit Onarım İzniyletadilat işlemlerine başlanılmış ve Eylül 2023 itibariyle tamamlanmıştır.

u aşamada, Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından otelin 2024 yılı itibariyle işletmeye alınması kararı alınmış olup söz konusu proje için 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği”, kapsamında gerekli başvurular  yapılmıştır. Feri Otelcilik ve Turizm A.Ş. tarafından söz konusu proje için ÇED Gerekli Değildir Kararı alınmadan otel kesinlikle işletmeye alınmayacaktır"

ÇED ALANI ÖZEL KORUMA BÖLGESİNDE

ÇED İnceleme Alanı, Aydın-Muğla-Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre Tarım Arazisi, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Önemli Doğa Alanı kullanımında kalıyor. ÇED İnceleme Alanı, Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde yer alıyor.

Projenin herhangi bir inşaat aşamasının bulunmadığı, işletme aşamasında ise en yüksek kapasitenin oluşacağı dönemde 40 çalışan personel, 205 kişi konaklayacak müşteri olmak üzere toplam 245 kişi kapasiteli olacağı öğrenildi. Kaynak: Kenan Gürbüz-Patronlardünyası


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.