CATHIC 2012 sona erdi...

Ceylan Intercontinental Hotel İstanbul’da, Bench Events ve Questex Media tarafından gerçekleştirilen Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı bugün sona erdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
CATHIC 2012 sona erdi...

İstanbul’da gerçekleştirilen yılın turizm etkinliği CATHIC’in bugünkü programı WTTC Pazarlama Müdürü Geoffrey Breeze’in önümüzdeki on yıllık süre için global turizm sektörünün geleceği ile ilgili öngörülerini paylaşması ile başladı. 

2012 sonu itibariyle dünya genelinde yapılan seyahat satışlarının üçte birinin online yapılacağını belirten Geoffrey, diğer tüm Avrupa ülkelerinden daha fazla internette vakit geçirilen Türkiye’nin bu sıralamada yedinci olmasını öngördüğünü sözlerine ekledi.

ETSTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Bekay Property Partners Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kaya ve Dedeman Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi John Wilson ise Türkiye’nin turizm sektörünü etkileyen dinamiklere değindi.

Dünya turizminde önemli bir yer tutan İstanbul’un, üç yıl içerisinde açılacak yeni havaalanı ile daha da gelişeceğinin altını çizen Ersoy, "Türk Hükümeti, vize problemlerini gidermek, yeni havaalanları inşa etmek ve var olanları geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de “herşey dahil” ve “şehir turizmi” olmak üzere iki ayrı turizm pazarı olduğuna dikkat çeken Haluk Kaya ise İstanbul’un son iki yılda 2 milyondan 8 milyona ulaşan turist sayısında çok hızlı bir büyüme sağladığını belirtti. 2015 yılı itibariyle 15 milyon turist gelişi beklenilen İstanbul’un yine de Prag ile şu anda kıyaslanamayacağını da sözlerine ekleyen Kaya, “Herkesin İstanbul’da otel sahibi olmayı istemesi normal” dedi.

“Dedeman Park” ile kısa süreli bir iş seyahatinde misafirlerin ihtiyaç duymayacağı hizmetlerinden arındırılmış olmasını sağlayan yeni bir konsepte yakın zamanda imza attıklarını belirten Dedeman Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi John Wilson, "İstanbul ve diğerleri var. Türkiye turizm sektöründe çok hızlı bir büyüme gözlemliyoruz ve bu büyümede öngörülen herhangi bir yavaşlama bulunmuyor. Türkiye coğrafi açıdan kendisine alternatif pazarlar bulma konusunda çok şanslı” sözlerini kaydetti. Dedeman Hotels & Resorts International, yurtiçi ve yurtdışı büyüme stratejisi doğrultusunda 2018 yılında 55 otele ulaşmayı hedefliyor.

CATHIC 2012, Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı ve Dedeman Holding Başkanı turizm duayeni Murat Dedeman’a, “2012 Liderlik Ödülü” verilmesiyle sona erdi. Murat Dedeman, turizm sektörüne kırk yılı aşkın süredir sağladığı katkılar nedeniyle  layık görüldüğü ödülünü BDO Yönetici Ortağı Mehmet Önkal’ın elinden aldı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.