Çanakkaleli turizmcilerin 'Uçak' isyanı

Çanakkale-İstanbul uçak seferlerinin maddi giderler gerekçe gösterilerek kaldırılmasının ardından kentteki turizmcilerden tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor.

17/11/2018 15:09
Çanakkaleli turizmcilerin 'Uçak' isyanı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay, “Çanakkale-İstanbul seferleri mutlaka başlamalıdır” vurgusunda bulundu. TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik de konuyla ilgili olarak, “Turizmciler olarak uçağı geri istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Çelik, düzenlenen basın toplantısında, “Eğer uçak seferleri düzenli olarak sağlanmazsa, bunun zararını yaz sezonunda göreceğiz” diyerek sezonda uçak seferlerinin önemine değindi. Ahmet Çelik, özellikle turizmciler için Çanakkale-İstanbul havayolu hattının, Çanakkale’nin tanıtımı için çok önemli olduğuna değindi.

Çanakkale çok ciddi bir destinasyon haline geldi

TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 Troia Yılı, Çanakkale'ye ciddi bir dinamizm kattı. Yarım milyon yakın insanın Troia Antik Kenti'ni ziyaret etmesini bekliyoruz. Müzemiz hizmete açıldı. Ciddi bir talep görüyor. Truva Antik Kenti, Assos, Çanakkale merkez, Gelibolu Yarımadası, kısacası Çanakkale, çok ciddi bir destinasyon haline geldi.

Altyapımız, devletimizin kıymetli katkılarıyla sona ulaştı, az bir eksiğimiz kaldı. Çanakkale-İstanbul uçak seferleri, maalesef sona erdi. Bizim çok şiddetli bir şekilde uçak seferlerine ihtiyacımız var. Çünkü uluslararası entegrasyonu tamamlayabileceğimiz destinasyon olarak, en önemli yer İstanbul üzerinden tüm dünyayla bağlantıdır. İstanbul’la olan uçak yolumuzun bağlantısı eksik kalırsa, çok önemli bir ayağı kaybetmiş oluyoruz.

Havayolu bağlantımız sadece Ankara hattı ile sınırlı

Kara anlamında zaten Avrupa’ya komşuyuz. Yakın zamanda bitecek olan Çanakkale Köprüsü ile bunu ciddi manada tamamlamış oluyoruz. Deniz yolu ile ilgili GESTAŞ’ın feribot seferleri ve yine Midilli’ye olan seferleri deniz trafiği ve ulaşımı anlamında şuan beklentiyi karşılayacak şekilde. Fakat uluslararası entegrasyonu tamamlayabileceğimiz hava yolu ise, sadece Ankara hattı ile şuan sınırlı.

Devletimize, yerel otoritelere, kurumlara şu mesajı vermek istiyorum: İstanbul üzerinden uçak seferinin olmayan bir Çanakkale düşünülemez. Kısa bir zamana kadar turizmin kavşağı olacak olan Çanakkale şehrine İstanbul’dan uçak seferlerinin mutlak surette tekrar başlaması gerekiyor. Çünkü, Avrupa Anzak törenleri yaklaşıyor.

Anzak törenleri için Türk Hava Yolları Avustralya’ya direkt seferler başlatacak

Duyduğumuza göre Anzak törenlerine Türk Hava Yolları Avustralya’ya direkt seferleri başlayacak. Bu entegrasyonu tamamlamamız için mutlaka İstanbul’a uçak seferilerinin olması gerekiyor. Turizmciler olarak bizler, İstanbul uçak seferlerini geri istiyoruz. Bu konuda biz turizmcilerin üzerine düşen görev neyse, yapmaya hazırız. Fakat bu konudaki yetkililerin, amirlerin, yerel yöneticilerimizin, devletimizin destek olmasını bekliyoruz ve uçak seferlerinin tekrar Çanakkale’de başlamasını istiyoruz.

Havayoluyla Çanakkale'ye yerli, yabancı pekçok misafirimiz geliyor. Uçak seferlerinin durdurulması, mutlaka bir kayba sebep olacak. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki komiteler olarak biz bunları yönetime iletmiştik. Başkanımız Selçuk Semizoğlu ve Meclis Başkanımız Osman Okyay da bizimle hemfikir. Onların da dediği gibi bu konuda eksiğimiz var. Bunun giderilmesi gerekli.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.