Çanakkale turizminin amiral gemisi

Çanakkale’nin tek beş yıldızlı oteli olan Kolin Hotel, Çanakkale turizminin amiral gemisi olamaya devam ediyor.

31/12/2019 23:40
Çanakkale turizminin amiral gemisi

Halil Yüceer - Turizm Aktüel / Çanakkale

 Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda yer alan oteli Genel Müdürü Ahmet Pınar, Turizm Aktüel’e anlattı.

Kolin Hotel Genel Müdürü Ahmet Pınar, 'Çanakkale’deki tek 5 yıldızlı, İzmir, Bursa ve İstanbul üçgeni içerisinde ise gerçek anlamda 5 yıldızlı hizmet veren tek oteli olan Kolin Hotel, misafirlerimiz için başlı başına bir ayrıcalıkdedi.

Kolin Hoteli tanıyabilir miyiz?

Kolin Hotel, Çanakkale merkezde yer alan, 274 oda ve 670 yatak kapasitesine sahip,  denize sıfır ve sahilde 650  metre şeridi bulunan, her türlü kongre / toplantı organizasyonlarına, konaklamalara, aktiviteleriyle ve  profesyonel kadrosu ile hizmet sunan, gerçek anlamda beş yıldızlı bir tesistir.

Havaalanına sadece 3 km uzaklıkta yer alan otelimiz, Şehitlik Anıtlar’ına ve Truva’ ya 20 dakika, Asos /Behramkale /Kestanbol’a 60 km, tarihte ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kaz Dağları’na 60 km, Bozcaada vapur iskelesine ise 30 dakika. mesafededir.

Otelin konumu itibariyle odaların % 80’i, Cumhuriyetimiz’in şanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Gelibolu Yarımadası ve Çanakkale Boğaz manzarasına sahip olup, gerek modern dekorasyonu gerekse konforlu donanımı ile misafirlerimize üst düzey hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz.

Kongre ve seminer otelciliği konusunda hizmetleriniz nelerdir?

250 metrekarelik fuaye alanı, toplamda 1850 kişiye hizmet sunabilecek kapasitedeki sütunsuz 16 ayrı toplantı salonu ve her salonda ihtiyaca uygun nitelikteki teknik donanımı ile Megaron Cnvention Center, kongre, seminer, eğitim toplantıları ve lansman organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek konumdadır. 650 m2 lik alanı ve 6 metre tavan yüksekliği ile Megaron Hall, otomotiv firmalarının, tanıtımı yapılacak araçlarının salonda sergilenmesine de olanak sağlıyor. 

Tesisimizde gece aydınlatmalı futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, plajı ve ısıtmalı açık ve kapalı yüzme havuzları, açık çim aktivite alanları ile organizasyon katılımcılarının hoşça vakit geçirmelerine imkân sunuyor. Otelimizin doğal, tarihi ve kültürel alanlara yakın olması ise, organizasyon sosyal program içreklerinin zengin olması açısından avantaj sağlıyor. 

Çanakkale’deki tek beş yıldızlı, İzmir, Bursa ve İstanbul üçgeni içerisinde ise gerçek anlamda 5 yıldızlı hizmet veren tek oteli olan Kolin Hotel, misafirlerimiz için başlı başına bir ayrıcalık.

Farklı seçeneklerde spor aktivitelerimizin bulunması, açık ve kapalı yüzme havuzları, tarih boyunca dünyanın hayran kaldığı Türk Hamamları, Fin Hamamı, Sauna ve SPA merkezi ile yürüyüş parkurları, yemekli özel toplantılar için Türk ve uluslararası lezzetlerden örnekler sunan özel mutfağıyla al’a carte restaurantlar ilk akla gelen farklılıklarımız. Bu farklılıkların, Çanakkale Boğazı’na hâkim, şehitliği de içeren Gelibolu Yarımadası’na cephe muhteşem bir panorama ile birleşmiş olması ise, konuklarımızdan gelen olumlu geri bildirimlerin yüksek düzeyde olmasına yardımcı oluyor.

Otelinizin misafir profilini bize değerlendirebilir misiniz?

Anadolu turu yapan incoming grupları, kurumsal şirket misafirleri, iç pazar yetişkin ve öğrenci grupları, incentive, toplantı, kongre grupları ve bununla birlikte individual misafirlerden oluşan bir portföy ile turizm sektöründe faaliyet gösteriyoruz.

İlk yıllarında yoğun olarak öğrenci grupları ve ANZAC ülkelerinin oluşturduğu turist kafilelerine hizmet sunuyorduk. İlerleyen zaman içerisinde, USA, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelerek Çanakkale’yi ziyaret eden turist kafilelerine ek olarak, Japonya başta olmak üzere birçok Uzakdoğu ülkesi ve Ortadoğu ülkeleri de bu portföye eklendi. Ayrıca son yıllarda artış kaydeden Latin Amerika pazarı da hızını iyiden iyiye arttırdı.

Otelimiz, Megaron Convention Center’da simültane alt yapısı ve tüm teknik donanımları ile 20/850 kişi kapasitesi arasında değişen, sütunsuz 16 ayrı toplantı salonuna sahiptir.

2003 yılından bu yana geçen süreç zarfında otelimiz, yurtiçi incentive organizasyonlar üzerinde yapılan yoğun çalışmalar sonucunda, bu pazarda birçok kurum ve kuruluşun öncelikli tercihi olarak yerini almaya başladı ve  uluslararası organizasyonlara da Kolin Hotel olarak imzasını attı.

Otel yönetimi olarak kaliteli bir hizmet sunmak ve bunu sürdürülebilir kılmak için neler yapıyorsunuz?

Tesisimizin fiziki yeterliliği, eğitimli profesyonel kadrosu, hızlı operasyon kabiliyeti, kaliteli hizmet ve istihdam sürekliliği bunu mümkün kılmamızı sağlıyor. Öncelikle misafir memnuniyetinin esas alındığı, personelimizin sağlıklı ve güvenli ortamda çalıştığı, hijyenik gıda üretimi ve sunumunun yapıldığı, doğaya saygı ilkesiyle, kaynaklarımızın özenle kullanıldığı, geri dönüşüm için atık ayrıştırmanın dikkatle uygulandığı, turizm sektöründe gerek misafirlerimizin gerekse tedarikçilerin de her daim çalışmak isteyeceği, sürdürülebilir kalite anlayışına sahip bir otel olduğumuzu özellikle vurgulamak isterim.

2014 yılı beklentilerinizi ve hedeflerinizi paylaşır mısınız?

Kolin Hotel olarak, 2013’de gerçekleştirilen operasyonların organizasyon sahipleri tarafından takdir görmesi, 2014 yılı hedefleri ve verilecek hizmetleri daha da geliştirmek için teşvik edici oldu. Bu doğrultuda 2014 yılında talebi artıracak pazarlama faaliyetlerine ağırlık verdik ve marka değerini koruyacak çalışmalar yapmayı başlıca hedefledik. İç pazar için her yıl düzenli olarak yapılan kurumsal pazarlama çalışmalarına aynı doğrultuda 2014 yılında da devam etmeyi, toplantı ve kongre turizmine  daha fazla ağırlık vermeyi planlıyoruz. Aynı zamanda hizmet kalitemizi muhafaza ederek marka sürekliliğimizi sağlamayı amaçıyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Çanakkale, etkileyici tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile gerçekten farklı bir destinasyondur. Bölgede turizm yatırımı gerekliliğinin olduğunu düşünüyorum. Birden fazla beş yıldızlı tesisin açılması, bölgede gerek kültür turizmi, gerekse de kongre turizmi açısından yoğunluk oluşmasını sağlayacak. Havayolu ulaşımının alternatifli hale gelmesi ve ulaşım ağının çeşitlendirilmesi, kente kongre turizmi açısından pozitif bir katkı yaparak, istihdama da ciddi oranda katkı sağlayacaktır. Kısacası, ulaşım alternatiflerinin arttırılması ve sıklaştırılması, Çanakkale’ye çok kısa sürede daha çok yol kat ettirecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.