Çanakkale’ye 4 yıldızlı otel...

Çanakkale’de bin 829 metrekarelik alana 4 yıldızlı bir otel yapılacak. Çanakkale Belediyesi ile Çanka İnşaat ve Turizm Ticaret Özel Eğitim Anonim Şirketi arasında dün sözleşme imzalandı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Çanakkale’ye 4 yıldızlı otel...

Çanakkale’de cazibe merkezi Sarıçay bölgesinde yer alan bin 829 metrekarelik alana kurulması planlanan otel inşaatı ile Gençlik ve Demokrasi Atölyesi için sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Belediyesi ile Çanka İnşaat ve Turizm Ticaret Özel Eğitim Anonim Şirketi arasında imzalanan sözleşme gereği inşa edilecek olan otelin yanı sıra, 170 kişilik toplantı salonunun olacağı ve gençlerin faaliyetlerini yürüteceği Gençlik ve Demokrasi Atölyesi de yapılacak. 10 milyon dolara mal olacak otel inşaatının 2012 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’ye kazandırılacak olan 4 yıldızlı otel inşaatının 2012 yılının sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını belirterek; “Çanakkale Gençlik Merkezi Demokrasi Atölyesi ve otel yapım işi ihalesinin sözleşmesini gerçekleştiriyoruz. Çanakkale Belediyesi’ne ait 1829 metrekarelik bir alanımız var. Bu alan üzerinde kat karşılığı modeliyle ihaleye çıkmıştık. Buraya otel yapılacak.

Burada Çanakkale Belediyesi’ne 170 kişilik toplantı salonunun olacağı Gençlik ve Demokrasi Atölyesi de inşa edilecek. İnşaatın yapım süresi 2012 yılının sonuna doğru tamamlanması planlanmaktadır. Çanakkale’ye 4 yıldızlı bir otel kazandırılacak. Turizm kenti olan Çanakkale’nin otel ihtiyacı var. Yapılacak olan otel, Sarıçay bölgesinin de bir cazibe merkezi haline getireceğini düşünüyorum” dedi.10 milyon dolarlık yatırım ile kentin turizmine katkı sağlayacak olan firma yetkililerine teşekkür eden Başkan Gökhan, turizme katkı sağlayacak olan otelin ayrıca istihdam noktasında da 120 kişiye iş imkanı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yapılması planlanan otelin Çanakkale’ye hayırlı olmasını dileyen Firma yetkilisi Kemal Karakaş ise; turizm konusunda çok mesafe kat etmesi gereken Çanakkale’de bu yatırımın yapılması gerektiğini düşünerek otel yapımı için karar aldıklarını kaydetti. Karakaş, söz konusu yatırımın bölgeyi de ayağa kaldıracağını da sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından, otel inşaatının yapımı için sözleşme imzalandı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.