Camileri özel rehberler tanıtacak...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda camilerin tanıtılması için özel rehberler geliyor. İmam Hatip Lisesi mezunları arasından KPSS sonucu ile atanması planlanan 'özel cami rehberleri' hem görev yaptıkları camileri tanıtacak, hem de din görevlisinin olmadığı günlerde din hizmeti verecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Camileri özel rehberler tanıtacak...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çalışmaları doğrultusunda camilerin tanıtılması için özel rehberler geliyor. Antalya Rehberler Odası'nın düzenlediği Hizmetiçi Eğitim Semineri, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Her yıl değişik konuların anlatıldığı ve kentte faaliyet gösteren rehberlerin katılması zorunlu olan eğitim seminerinin bu yılki konusunu, 'Anadolu tarihinde ölü gömme gelenekleri', 'Gordion Antik Kenti' ve 'Çanakkale Gelibolu ve Tarihi Milli Parkı' oluşturdu. Seminere, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya Rehberler Odası Başkanı Hasan Uysal ve çok sayıda rehber katıldı.
 
MESLEK YASASI GÖRÜŞÜLECEK...
 
Seminerde konuşan Nusret Tutan, ülkenin tanıtımında rehberlerin büyük önem taşıdığını söyledi. Bakanlık olarak rehberlerin isteklerini bertaraf etmek ya da geri plana atmak gibi bir düşünceleri olamayacağını aktaran Nusret Tutan, rehberlerin uzun zamandan beri beklediği meslek yasasının bu dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşüleceği müjdesini verdi.
 
HENÜZ YENİ BİR KONU
 
Son dönemde, camilere özel rehber uygulamasının gündeme geldiğini vurgulayan Nusret Tutan, bu uygulamanın yeni bir konu olduğunu ve bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerekli girişimleri yaptıklarını belirtti. Henüz atama yapılmasının söz konusu olmadığını, çalışma usul ve esaslarının belirlenmediğini kaydeden Nusret Tutan, camilere özel rehber fikrinin Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Rehberler Odası ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (Türsab) yaptığı ortak toplantı sonucu gündeme geldiğine dikkati çekti.

 

KPSS ŞARTI ARANACAK

Camilerin daha iyi tanıtılması, din görevlisi bulunmayan cami ve mescitlerde din görevlisi yerine camilere özel rehberlerin görevi üstlenmesi yönünden istihdam sağlanacağını öğrendiklerini vurgulayan Nusret Tutan, ne kadar atama yapılacağı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını dile getirdi. Devlet kadrolarına atanacak kişilerin KPSS ile belirlendiğini, ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camilere özel rehberleri İmam Hatip Lisesi mezunları arasından seçme gibi bir düşünce içerisinde olduğuna dikkati çeken Nusret Tutan, bu konuda herhangi bir yetki karmaşası yaşamamak adına Diyanet İşleri Başkanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve karşılıklı hassasiyet göstererek bu işin çözüleceğinin altını çizdi.

Nusret Tutan, "Camilerimize bu rehberler atanınca turizme açılacak diye bir şey yok. Rehberlerimiz zaten bu tanıtımı yapmaktadır. Bakanlığın rehberlere yönelik çalışmalarında, inanç turizmi konusu da yer almaktadır. Onun için böyle bir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.