Büyükelçi Yerhov’dan Türkiye’ye gidecek Rus turistlere tavsiyeler

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Türkiye’ye tatile gidecek Rus turistlere tavsiyelerde bulundu.

01/06/2023 14:36
Büyükelçi Yerhov’dan Türkiye’ye gidecek Rus turistlere tavsiyeler

TASS haber ajansına demeç veren Yerhov, Rus turistlerin Türkiye’ye gitmeden önce sağlık sigortası yaptırmayı unutmamalarını söylerken, bu konunun ihmal edilmemesinin Rusların tatil sürecinde birçok sorundan kaçınmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Diğer bir önerinin ise tatil köylerinde geçirilecek süre ile genel sağlık durumunun dengelenmesi olduğuna dikkat çeken Yerhov, “Bu yıl Türkiye’de bahar serin geçti. Ancak genellikle güney bölgelerinde temmuz ve ağustos aylarında havalar aşırı sıcak oluyor. Bu, turistler arasında meydana gelen ölümlerin nedenleri arasında geleneksel olarak ilk sırada yer alıyor.

Başta kardiyovasküler olmak üzere kronik hastalıkları olan Ruslar dikkat etmeli. Şimdiden bu rahatsızlıklarla ilgili yaklaşık 50 vaka kaydettik. Hem denizde hem de havuzda suya dikkat etmeli, çocuklara göz kulak olmalısınız. Ve araba sürerken daha dikkatli olunmalı. Halihazırda 10 trafik kazasının ikici ölümle sonuçlanıyor” dedi.

Bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısı 1 milyonu aştı

Rus diplomat, turist akışında herhangi bir düşüş yaşandığını düşünmediğine vurgu yaparak, bu yıl Türkiye’yi ziyaret eden Rus turist sayısının 1 milyonu aştığını ve toplam turist akışının yüzde 10’undan fazlasını oluşturduğunu hatırlattı.

Depremler sonrası Rusya’dan turist akışında düşüş yaşandığına dair iddiaları kabul etmeyen Yerhov, “Mevcut yılın  ilk dört ayına ait verilere göre Türkiye’ye gelen toplam 11 milyon turistin 1 milyon 153 bini Rus vatandaşı.  Yani toplam turist sayısının yüzde 10,5’i.  Geçen yılın aynı dönemine göre Rus turist sayısında artış yüzde 135. Bu durumda turist akışında düşüş olduğunu söylemek pek mümkün değil” diye konuştu.

Büyükelçi, istatistiklerin mayıs ayında Rus turist sayısında biraz düşüş yaşandığını gösterse de bunun doğal afetlerle herhangi bir ilgisinin olmadığının altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ek sefer talebi olması durumunda uçuş sayıları arttırılabilir"

“Bizim verilerimize göre turizm sektöründe ikili işbirliği açısından geçen sezon fazlasıyla başarılı geçti. 2022 yılında Rus turist sayısı 5,2 milyon olarak gerçekleşti. Toplam turist akışında ikinci sırada yer alıyor. Almanya 5,67 milyon turistle ilk sırada yer alıyor. Ancak oradan gelenlerin de dikkate alınması gerekiyor.

Almanya’dan gelenler kelimenin tam anlamıyla her zaman turist olarak tanımlanmayabilir. Bunların önemli bir kısmı Almanya’da kalıcı olarak ikamet eden ve akrabalarını ve arkadaşlarını görmek için buraya tatile gelen Türkler. Bunlar arasında otellere ve ülkedeki turizm altyapısına ihtiyaç duymayanlar var. Bu durumu da dikkate almamız gerekiyor.”

Yerhov, yüksek turizm sezonunda Rusya ile Türkiye arasındaki uçuş sayısında artışı göz ardı etmediğini vurgularken, Türkiye’de iyi işleyen turizm sektörünün gelişen piyasa koşullarına göre hızlı kararlar alarak tüketiciye uyum sağlayabildiğini, ek sefer talebi olması durumunda girişimcilerin uçuş sayılarını artırma fırsatı bulacaklarını sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.