Bütün Otellerin Mükemmellik Sertifikaları Hazır!

“Matbaamız 24 saat yoğun tempoyla gece gündüz çalışıyor. Her otele yetecek kadar sertifika bastırıyoruz. Merak etmeyin. Az kaldı. Bitiriyoruz. Türkiyenin en ücra köşesindeki otele bile sertifika gönderiyoruz. Herkese hayırlı olsun! Güle güle kulllanın” diyordu online site yetkilisi.

Aykut Bakay Aykut Bakay 31/12/2019 23:40
Bütün Otellerin Mükemmellik Sertifikaları Hazır!

Aykut BAKAY / Crowne Plaza İstanbul Oryapark – Genel Müdürü

 Çok sevindik. Biz de alkışladık, teşekkür ettik. O gün sertifikalarını alan  arkadaşlarımız hemen sosyal medyada; Facebook, Twitter, Linkedin, Flicker’da  çılgınlar gibi paylaşma yarışına girdi. Tebrik üzerine tebrik. Like üzerine like. Herkes  çok mutlu.

 Alkışlarla pasta kesildi, pastanın üstüne plaketin şekli yapılmıştı tıpkısının aynısıydı,  üflendi, fotoğraflar  çekildi, yine sosyal medyada paylaşıldı. Yorumlar, tebrikler...  Kapıya, otelin girişine, misafirlerin göreceği yere, bakanlık yıldızının hemen yanına,  verdikleri plaket asıldı. Önemliydi çünkü. Mükemmel olmuştuk. Sertifika aldık.  Belgelenmişti. Resepsiyon deskine çerçeveli renkli fotokopisi koyuldu, lobideki camlara stikerlar, Eh restaurant menülerimize de koymak lazım bu mükemmellik sertifikasından bi tane. Eveeet... Şimdi oldu. İşlem tamam...

İşlem tamam mı?

Yok. Tamam değil. Bence hiç olmadı. Neden mi;

* Bu adamın bedava reklamını yapıyor muyuz, yapıyoruz.

* Otel yatırımcısı milyar dolarlar harcayıp otel yapıyor, emek harcıyor, sattığı odanın en az dörtte birini komisyon olarak yurtdışına gönderiyor. Geriye kalan parayla da işletme masrafları ile mücadele edip kar etmeye çabalamıyor mu?

* Dur otelci senin otelin kötü, odan kötü, restaurantının yemekleri kötü demiyor mu? Ne oluyoruz, hem para verip hem cezalandırılıyor muyuz?

* Üstüne üstlük her sattığı odaya en az  % 20 -25 komisyon vermiyor muyuz, veriyoruz.

* Bu sitelerde üste çıkmak için birbirimize türlü türlü numaralar yapıp, birbirimize, bile bile zarar vermiyor muyuz?

* TÜROB’un, TÜROFED’in , Turizm Bakanlığı’nın elinde kaç otel var? Hesap edin. Toplayın ne çıktı? Yarısı bile etmiyor değil mi bu sitelerin sistemindekiler ? Kim daha çok söz sahibi ? Oda fiyatlarınızı belirliyorlar mı? Belirliyorlar . Çünkü rekabet var. Ister istemez fiyat kırıyorsun... Kalitenizi belirliyorlar mı ? Belirliyorlar. Çünkü open rating sistemi var . Sokaktan geçen adam bile yorum yazıp otelinizi yerden yere vurabiliyor. Otelinize gelmemiş bile . Yorum yapıyor. Binlerce örnek örnek var.

* Bir düşünün bakalım turizmle ilgili en gerçekçi istatistikleri kim çıkartabilir? Ülkeye giren turist sayısını, ortalama konaklama sayılarını, harcama miktarlarını, hangi turistin hangi bölgeyi istediğini, hangi turistin hangi tarz otelleri sevdiğini? Hangi ay nerde iş artıyor, en çok harcanan para nereye harcanıyor? vs vs... Hepsi var ellerinde.

* Acentacı arkadaşlarımız avaz avaz bağırıp,  “İşlerimizi göz göre göre kaptırdık, elimizde satacak birşey kalmadı, batıyoruz” diyor mu ? diyor.

Sonuç olarak;

* Bu adamlar otellerimizi satıyor mu?  Satıyor!! Hem de iyi satıyor. Hem de iyi kazanıyor. Bildiğiniz gibi değil.

* Kafamıza vura vura bazı otellerimizi de düzelttirmedi mi? Ehh kısmen düzelttirdi.

* Ne onlarla ne de onlarsız yapabiliyor muyuz ? Oturup onlar hakkında yüzlerce şikayetimizi yazacakken yine de mutlu muyuz? Mutluyuz.

Kaptırdık kolumuzu elin online sitesine. Ne diyelim.  Tebrik ediyoruz . Bu işi iyi başardılar. Sektördeki açığı gördüler, kullandılar. Ama diğer taraftan ne acentacı kaldı, ne otelci. Sildiler, süpürdüler. Herkes perişan!

Eh biz de size bir sertifika hazırladık, gönderiyoruz. Şimdi de siz düşünün bakalım!

Asıp paylaşırsınız artık.

 “SİZ DE MÜKEMMELSİNİZ” 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.