Butik otel açmak trend haline gelecek

Korona döneminde tüm Dünyada turizm sektörü büyük darbe yerken, butik oteller, hem doluluk oranlarını hem ortalama oda fiyatlarını geçmiş yıllara göre arttırdılar.

22/09/2020 22:21
Butik otel açmak trend haline gelecek

Hamit Topaloğlu-HMT Otel Yatırım ve İşletme Danışmanlığı / Başkan & Danışman 

Butik oteller genellikle küçük, şık, şehirlerin en popüler yerelerinde yer alan otellerdir. Türkiyede en popüler bölgeler, İstanbul'un en özel yerleri, Alaçatı, Bodrum, Kapadokya, Mardin, Kaş ve Adalardır. 

Butik oteller diğer otellerle karşılaştırıldıklarında, belli hizmet standartlarına bağlı kalmadan, kendi özel butik otel konseptlerini oluşturarak daha esnek olurlar. 5 yıldızlı hizmet verir, eşsiz büyüleyici kişiye özel hizmeti ile öne çıkar.

Korona döneminde butik oteller oda fiyatlarını arttırdılar

Korona döneminde tüm Dünyada turizm sektörü büyük darbe yerken, butik oteller, hem doluluk oranlarını hem ortalama oda fiyatlarını geçmiş yıllara göre arttırdılar. Bunun yanında otel işletim sistemlerinde işletmecilik konusunda destek alarak, 5 yıldızlı otel standartlarında yönetilmeye başlandılar.

Butik otel gelir yönetiminde ve butik otel pazarlama hizmetlerinde merkez ofislerden destek alarak uluslararası 5 yıldızlı otellerden daha başarılı performans sergilemeye başladılar. Yeni konseptlerin oluşturulması, finansal raporların oluşturulması ile daha profesyonel işletmeciliğe başladılar.

Butik otel gelir yönetimi hafife alınmamalı

Butik otel gelir yönetimi hafife alınmamalı, en yüksek gelirin elde edilebilmesi için çok iyi bir gelir yönetimi şart. Doğru segmentin, doğru zamanda, doğru fiyattan satılmasının yönetilmesi maksimum gelirin elde edilmesini sağlar. Buda ancak işi bilen profesyonellerle olur. Her butik otelde bir gelir müdürü çalıştırma imkanımızın olmadığına göre en doğrusu profesyonellerden destek almaktır.

Butik otellerin Corona döneminde başarılı olmalarının en büyük sebebi, lokasyonları, minimum temasın olası, mahremiyet, bunların yanında, özel konsept ve mimarileri. Tüm zincir oteller bu pazarı görerek büyüme stratejilerinde "butik otel yatırımı" konseptini ilk sıraya koydular.

Butik otel işletmeciliği profesyonelleşmelidir

Butik oteller işletmeciliği artık sadece bir ailenin işletmeciliğini üstlendiği otel tipinden çıkıp, daha büyük yatırımlar daha profesyonel yapılara bürünmektedir.

Biz danışmanlık ve işletme şirketi olarak, butik otel işletmeciliği alanında  butik otellere özel hazırlamış olduğumuz yeni "butik otel işletme" modeli ile otellerin, gelir, satış, pazarlamalarını direk üstlenerek merkezi yönetimimizle, maliyet ve muhasebe sistemimizle daha karlı işletmeler şekline dönüştürmekteyiz. Tecrübeli kadromuzla 5 yıldızlı otel standartlarında işletme yapmaktayız.

Butik oteller Korona sonrası dönemin de yıldızı olacak

Gelir yönetimi ve pazarlaması iyi yapılan bir butik otel, online kanallarda değişen pazarlara ayak uydurarak, pazardan en yüksek payı alabilmektedir.

1 Haziran sonrası "yeni normaller" ve "Corona sonrası" stratejilerimizle işletmiş olduğumuz butik otellerimizden beklediğimizden çok daha iyi performans aldık. Bunu merkezileştirmiş olduğumuz güçlü profesyonel ekibimizle başardık.

Corona sonrası turizmin eski performansına dönmesinin 2-3 yılı bulacağı öngörülürse, butik otel işletmeciliği bu dönemin yıldızı olacaktır. İşletmesinin doğru yapılması durumunda beklenenden daha fazlasını vereceğine inanıyoruz. Butik otel açmak bir trend haline gelecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.