Burası Star Wars gibi... İngiliz gezgin Kapadokya'yı dünyaya tanıttı

İngiliz Daily Mail gazetesinde, Türkiye'nin doğa harikası Kapadokya ve Uçhisar beldesinden övgüyle bahsedildi. Uçhisar'ın, Star Wars'un setine benzetildiği haberde, “Büyüleneceksiniz” başlığı atıldı.

09/12/2022 14:15
Burası Star Wars gibi... İngiliz gezgin Kapadokya'yı dünyaya tanıttı

Dünyaca ünlü gezgin ve seyahat yazarı Steve Thomas, Nevşehir'in merkez ilçesine bağlı Uçhisar beldesinde konakladığı Kapadokya tatili izlenimlerini İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail'e anlattı.

KIŞ SEYAHATİ ÖNERİLDİ

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kapadokya ile Uçhisar'ın tarihi, doğası, kültürü, gastronomisi, tesisleri ve aktivite önerileri hakkında bilgileri kapsayan haber, 'Gerçek hayattan Star Wars: Kapadokya'nın gerçeküstü ay manzarası o kadar büyüleyici ki... Büyüleneceksiniz' başlığıyla gazetenin okurlarına aktarıldı.

Akşam'da yer alan habere göre Steve Thomas, haberde şu ifadelere yer verdi: “Uçhisar devasa bir kaya çıkıntısına oyulmuş ve bir Star Wars filmi setinden fırlamış gibi görünüyor. Kapadokya artık tüm yıl boyunca turistlerin uğrak noktası, bu nedenle sonbahar ve kış muhtemelen ziyaret etmek için en iyi zaman olabilir. Buraya gelenler mağara otellerde konaklamalı, testi kebabı yemeli, balona binmeli, bol bol fotoğraf çekmeli. Burayı dünyanın en heyecan verici parçası yapan, vadilerin erişilebilir yalnızlığı ve yüce güzelliği.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.