Bugün biz burada sadece bir seçim kazanmadık... Bugün burada tarih yazdık, destan yazdık

Büyük bir oy farkıyla yeniden TÜRSAB Başkanı seçilen Firuz Bağlıkaya, yaptığı zafer konuşmasında, "Bundan önce seçimleri kazandığımızda kaybeden yok kazanan TÜRSAB var demiştik. Bu sefer kazanan yine TÜRSAB’a inananlar" dedi.

27/11/2022 19:42
Bugün biz burada sadece bir seçim kazanmadık... Bugün burada tarih yazdık, destan yazdık

TÜRSAB’ın 25’inci Genel Kurulu, tarihinde görülmemiş bir mücadeleye sahne oldu. Firuz Bağlıkaya’nın liderliğini yaptığı “Yeniden Değişim” grubu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy koordinasyonundaki, MÜSİAD ve HÜRSAD ittifakına karşı büyük bir zafer kazandı. Seçim sonucunda Firuz Bağlıkaya 2302, Ali Bilir 1193, Bilal Korkmaz 328 ve Eyüp Kartal 53 oy aldı.

Ersoy ve yönlendirdiği gruplara sert çıktı!

Sonuçların açıklamasının ardından bir konuşma yapan Firuz Bağlıkaya, seçime müdahil olan Bakan Ersoy ve Ersoy’un telkinleri ile genel kurulu sabote etmeye çalışan guruplara sert eleştirilerde bulundu.

Firuz Bağlıkaya, seyahat acentaları tarafından ayakta alkışlanan konuşmasında şunları söyledi:

Sadece seçim kazanmadık, destan yazdık…

Dün yaşanan ve unutmamamız gereken olaylar var. Bugün biz burada sadece bir seçim kazanmadık. Bugün burada tarih yazdık, destan yazdık.

Bundan önce seçimleri kazandığımızda, kaybeden yok, kazanan TÜRSAB demiştik. Bu sefer de kazanan yine TÜRSAB ve inananlardır.

Dibine kadar kaybettiler!

Ama bu sefer dibine kadar kaybedenler de var. Seçimi kaybederken, kendilerini de müktesebatlarını da itibarlarını da bir kalemde kaybedenler var. Üç günlük dünya menfaati için yollarını, yürüyüşlerini, arkadaşlarını değiştirenler kaybetti. Eksikliğini, yetersizliğini, kifayetsizliğini bir türlü kabul etmeyen muhterisler kaybetti. Yalanla dolanla yazılar yazan, iftiralarla videolar çeken, programlar yapan zavallılar ve o yalanlarına kananlar kaybetti. Üç senedir yemeyip içmeyip her türlü kumpasları kuranlar, tuzakları, pusuları kuranlar, fırıldaklar, sarmaşıklar onlar.

Olay çıkaranların 13 bin acenta içinde bir avuç bile olmadıklarını, azgın azınlık olduklarını gördüler. Kendi meslek kurularına ve ona hayatlarını veren arkadaşlarına kolpadan da olsa aslan kesilen, ama gücün makamın karşısında süt dökmüş kediye dönenler kaybettiler. Yaktıkları mumlar yatsıyı bile görmedi. Zorbalık yaparak, çirkeflik yaparak, kürsüleri basarak, bağırıp çağırarak, burada terör estirerek, bir kalkışma edasıyla TÜRSAB’ımızı teslim alacağını zanneden zavallılar kaybetti.

50 yıllık bir kurumu işgal etmeye cüret edenlere yazıklar

Her seçimde provokasyon yapıp, ne kadar aciz ve zavallı olduğunu gösterenlere söylüyorum. Mert değilsiniz, delikanlı değilsiniz tatlı su külhanbeyisiniz siz. Sizin çakma kabadayılığınız bize sökmez. Kavga ederken bile pusunun tuzağın beşinde olan, kalleşliği karakter edinmiş zavallılar yine kaybetti. Yazıklar olsun azgınlık ve çirkeflikle 50 yıllık bir kurumu işgal etmeye cüret edenlere yazıklar olsun. Zorbalıktan medet umanlara yazıklar olsun. Seçimler kazanılır ya da kaybedilir, Allah kimseye utanma duygusunu kaybettirmesin. Ellerindeki güçle şımarıp yoldan çıkanlar, ikbal dağıtarak her istediklerini yapacaklarını sananlara da yazıklar olsun.

Adamınızı ezdirmediniz, yedirmediniz, ezdiniz geçtiniz

Değerli arkadaşlarım bugün vefanın, mücadelenin ve dirayetin kitabını yazdınız. Adamınızı ezdirmediniz, yedirmediniz, ezdiniz geçtiniz.

Kendi ilçelerinde bile partisine seçim kazandırmaya çapı yetmeyenlere haddini bildirdiniz

Bugün burada vakarıyla, vefasıyla ayakta duranlar kazandı. Güce, kibre ve zorbalığa karşı hakkı savunanlar, hakka yaslananlar, hakka tapanlar kazandı. Kendilerine, fırsat, kariyer ve makam veren partilerine memleketlerinde seçim kaybettirenler. Hadi ilerinde vaz geçtik, kendi ilçelerinde bile partisine seçim kazandırmaya çapı yetmeyip, bu seçime müdahil olanlara haddini bildirdiniz. Elimizi silip çöpe ettiğiniz yamaklarını maşa olarak kullanıp, uzaktan kumanda seçimleri sabote etmeye çalışanlara hadlerini bildirdiniz.

Selam olsun gücün karşısında titreyenlere karşı, sarsılmadan dimdik duranlara…

Selam olsun hakka, hakikati hayatına rehber kılanlara. Selam olsun mandacılık, vesayetçilik için değil bağımsızlığı ve özgürlüğü için yaşayanlara. Selam olsun şereflerini, ilkelerini menfaatleriyle değiştirmeyen gerçek dava arkadaşlarıma. İlkelerini, değerlerine, ayaklarında değil, alınlarında başlarında taşıyanlara. Selam olsun gücün karşısında titreyenlere karşı, sarsılmadan dimdik duranlara. Selam olsun vefayı hayatının şiarı yapanlara. Ne mutlu ki, Allah’ım sizin gibi yol arkadaşlarını bana nasip etti. Sizler için çalışmayı nasip etti. Rabbim beni sizlere mahcup etmesin, sağ olun var olun.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.