Bu yıl turizmde kazanan ülke, Türkiye olacak..

Öger Tours, Türkiye'nin 2009/2010 yaz döneminden çok kazançlı çıkacağını açıkladı. Öger Tours tarafından yapılan yazılı açıklamada, şirketin yıl başından bu yana geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 oranında daha fazla gelir elde ettiği, yaz rezervasyonlarının da geçen yıla göre yüzde 20 oranında arttığı belirtildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu yıl turizmde kazanan ülke, Türkiye olacak..

Açıklamada, Berlin'de 10 Martta açılacak Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) öncesinde BAT Vakfı tarafından yapılan araştırmanın da Türkiye'nin Alman turistler tarafından İspanya'nın ardından en fazla ziyaret edilecek ülke olacağını ortaya koyduğu hatırlatıldı.

 

Şirketin sahibi olan eski Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger, Türkiye'nin otel kalitesine göre çok uygun fiyatlar sunduğunu belirterek, diğer Akdeniz ülkelerine göre nispeten daha yeni bir tatil merkezi olan Türkiye'nin turistlerin tüm ihtiyaçlarına karşılık verdiğini ifade etti.

 

Türkiye'deki 5 yıldızlı otellerin modern spor ve wellness tesisleriyle turistlere hem tatil, hem spor imkanı sunduğunu kaydeden Öger, bunun yanı sıra 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması sebebiyle İstanbul'un da büyük ilgi gördüğünü, Öger Tours'un da her zaman olduğu gibi ITB'de yer alacağını belirtti.

 

Öger Tours'un açıklamasında, ağırlıklı olarak Türkiye'de olmak üzere dünya çapında 3 bin 100 kişiyi çalıştıran şirketin, 2008/2009 turizm sezonunda Türkiye'ye ve ayrıca 12 farklı tatil ülkesine yaklaşık 1,32 milyon turist taşıdığı ve 696 Milyon Avro gelir elde ettiği bildirildi.

Almanya'da da 220 çalışanı bulunan şirketin bu ülkede en büyük turizm şirketleri arasında 7. sırada bulunduğu kaydedildi. (AA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.