Bu sene Alman akını olacak

Alman Seyahat Acenteleri Birliğinin Mısır'daki yıllık kongresinde en çok konuşulan ülkelerin başında Türkiye ve Mısır'ın yer aldığı, 2010 turizm sezonunda ise Almanların söz konusu ülkeleri tercih edeceği bildirildi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu sene Alman akını olacak

Toplantıya katılan Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, yaptığı açıklamada, 3-5 Aralık tarihleri arasında bu yıl 59'uncusu gerçekleştirilen toplantıda, dünya turizminde önde gelen tur operatörleriyle, Alman turizmcilerinin ağırlıklı olarak yer aldığını belirtti.

Çok sayıda Türk asıllı turizmcinin de bulunduğu toplantıda Almanların kendi aralarında kurultay gerçekleştirdiğini ifade eden Baraner, kurultayda Türkiye'nin ve Mısır'ın ''övgüler'' aldığını söyledi.

Söz konusu iki ülkenin ''en iyi ürünü piyasalara sunan ülkeler'' olarak gösterildiğini vurgulayan Baraner, şöyle devam etti:

''Türkiye ve Mısır'ın, kriz döneminde de ürünleri hızla piyasaya sürüp en iyi performansı gösterdikleri belirtildi. Ayrıca Türkiye'deki otelciler, 'Avrupalı müşterilerinin yeni oluşan beklentilerine cevap verebiliyorlar' diye anıldı. Türklerin özellikle aile, spor, güzellik ve sağlık turizminde çeşitli ataklar yaptığı, bunları paket ürün olarak Avrupa'ya sundukları da vurgulandı. Tüm bu övgülerden de anlaşılacağı gibi Alman turistler açısından 2010 yılının turizmdeki kazanan ülkeleri Türkiye ve Mısır olacak.''

ALMANYA'NIN TURİZMDEKİ ÖNEMİ 

Baraner, Avrupa'daki turizme en çok para harcayan ülkelerin başında Almanya'nın geldiğini belirterek, ''Bu nedenle Alman turistlerin memnuniyetini kazanmak, Avrupa'nın memnuniyetini kazanmakla eşdeğer'' dedi.

Sektörün 2009'da yaşanan ekonomik krizin etkisiyle sıkıntılı bir süreç geçirdiğini dile getiren Baraner, şöyle konuştu:

''Her şeye rağmen Almanlar dünya turizmine en çok katkı sağlayan ülke olarak belirlendi. Kriz yılı olan 2009'da tur operatörleri üzerinden 20 milyar avroluk seyahat satışı yapan bu ülkenin toplam seyahat harcaması ise 70 milyar avroyu buldu. Yani Almanlar, tatil tercihinin 3'te birini seyahat acenteleri üzerinden, diğerlerini ise doğrudan gerçekleştirdi.''

TURİZMCİLERE MERSİN ÖRNEĞİ 

Geçmiş dönemlerde Avrupalı turistlerin tarihi ve doğa harikalarını gezmek için ülkeler arası tatili tercih ettiğini ifade eden Baraner, artık beklentilerin değiştiğine dikkati çekti.

''Başta Almanlar olmak üzere Avrupalılar, sadece kuru taşları ziyaret etmek, onları izlemek istemiyor'' diyen Baraner, şöyle konuştu:

''Artık müşteriler gelip, sadece tarihi mekanları gezip, ülkelerine dönmekle yetinmiyor. Aynı zamanda oradaki atmosferi solumak istiyor. Bu nedenle tarihi mekan zengini olan ülkemizde, turizmciler, mevcut kültür gezilerine etkinlikler dahil etmeli. Mesela, Mersin'deki turizmciler, kentteki tarihi mekanları tanıtırken, Yörük kültürünü temsil eden kıyafetler giyen rehberler ile yöresel müzik veya yemekleri unutmamalı. Bu yönde geliştireceğimiz yeniliklerle önümüzdeki yıl Alman turistlerden daha çok yararlanabiliriz.''

MISIRLI BAKANIN GÖRÜŞLERİ 

Etkinlikler sırasında Mısır Turizm Bakanı Mohamed Zoheir Garranah ile bir araya geldiğini dile getiren Baraner, şunları kaydetti:

''Garranah, Türkiye ile Mısır'ın gelecekte Doğu Akdeniz'in turizmde lider ülkeleri olabileceğini belirtirken, bu süreçte ikili ilişkilerin gelişmesine ve müşterek olarak yapılacak yatırımlara ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Böylelikle insanlara daha değişik, kalıcı ve sürdürülebilir hizmetler verilebileceğine inanan Garranah, iki ülke arasında mutlaka bilgi alışverişi yapılması gerektiğine işaret etti. Bu konuda ülkemizdeki liderlerden destek beklediklerini anlattı. Biz de söz konusu talepleri ülkemizde telaffuz edip, iş birliğimizi artırmaya özen göstereceğiz.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.