Bu otelde her şey altın kaplama

Dünyanın ilk altın kaplama oteli Vietnam'da açıldı. 24 ayar altın kaplama otel görenleri şaşkına çeviriyor.

10/07/2020 22:28
Bu otelde her şey altın kaplama

Vietnam'ın başkenti Hanoi'deki 5 yıldızı otelin, dış cephesinden yemek takımlarına, tuvaletinden havuzuna kadar her şey altın kaplama.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs, sınırları kapatıp, ülkeleri farklı önlemler almaya iterken turizmde de ciddi durmalara yol açtı.

Dünyanın pek çok ülkesinden milyonlarca turistin ziyaret ettiği Vietnam, turizm sektörünü hareketlendirmenin yolunu buldu.

Fakat yöntem oldukça pahalı. The Dolce Hanoi Golden Lake Hotel, altın kaplamalarıyla gelen turistleri cezbetmeyi planlıyor.

Otelin altın kaplama tasarımı sınırları zorlayacak cinsten. Öyle ki aklınıza ne gelirse her şey altın kaplama. Banyo küvetleri ve asansörler de dahil. Zengin müşterilerini, lüks içinde bir tatil geçirmeye bekleyen otel, Hoa Binh Group'a ait olan ve ABD merkezli Wyndham Hotels & Resorts tarafından işletiliyor.

Otel 24 ayar altın kaplama olmasına rağmen, fiyat olarak çevredeki diğer otellerle hemen hemen aynı fiyatlara sahip. Bu lüks otelde bir gece konaklamanız için en az 250 dolar ödemeniz gerekiyor. 160 milyon euro'ya mal edilen bu ultra lüks otel için tam 1 ton altın kullanılmış.

Otelin hissedarlarından Nguyen Huu Duong, koronovirüs olmasına rağmen oteli açabildikleri için mutlu olduklarını, bu yıl otelin pek konuğu olmasa da gelecek yıl para kazanmaya başlayacaklarını dile getirdi.

Altın yemek takımlarında yemeklerini yiyorlar, altın kaplama bir tuvalet kullanıp, yine altın kaplama bir küvette dinleniyorlar. 5 yıldızlı bu inanılmaz otelde aklınıza ne gelirse her şey altın kaplama. Musluklar ve aynalar da buna dahil. Gelen konuklar burada kendilerini kral gibi hissettiklerini, burayı gördükten sonra da lüks anlayışlarının değiştiğini söylüyorlar. Nguyen Huu Duong sahip oldukları firmalardan birinin altın kaplama malzemeler yaptığını ve bu nedenle altın kaplama ürünler için çok fazla para ödemediklerini söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.