Bu otel zincirinde alkol olmayacak...

Türkiye’nin ilk alkolsüz otel zinciri 5 yılda 20 tesise çıkmayı planlıyor. Yatırımcı Asim Şahinoğlu, Saffe Hotels adıyla alkolsüz otel zinciri kurduğunu açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu otel zincirinde alkol olmayacak...

Şahinoğlu işe alkol ve sigaranın sağlığa zararlarından yola çıkmış. Projenin sahibi Şahinoğlu, otellerde alkol servisi olmayacağı için bar da bulunmayacağını söylüyor. Ama sigara ile ilgili herhangi bir kısıtlama ya da düzenlemeden söz etmiyor.

“Bir grup girişimci Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. İlk kez alkolsüz otel zinciri kurulacak. 4 ilde anlaşmalar yapıldı. Saffee Hotels sayısı 5 yılda 20'ye yükselecek. Yüzde 100 yerli sermaye ve fikir ile kurulan oluşumun başında 1977 yılından beri otelcilik yapan Asim Şahinoğlu var. Projenin marka ve iş geliştirme yönetmeni ise Yelda İpekli...

Otellerdeki barlar iş yapmıyor...

Haberde Şahinoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmelerinde "Saffee Hotels adını koyduğumuz böyle bir oluşum kuralım dedik. Gözlemlerimiz arasında otel barların, roof'larındaki restoranların artık eskisi kadar iyi iş yapmadığını fark ettik. Otellerin bu alanda kazanımları giderek azalmaya başladı. diyerek nasıl başladıklarını özetliyor. Ardından günümüzde giderek insan sağlığıyla da ilişkilendirdiklerini, alkolün, sigaranın zararlarıyla ilişkilendirdiklerini ve bu şekilde yola çıktıklarını söylüyor.

Mardin, İzmit, Denizli ve İstanbul tamam...

Asım Şahinoğlu " Çok seyahat eden bir insan olduğum için sıkıntı duyduğum konuları gündemime alıp, bunları nasıl tedavi ederiz, onlara bakıyorum. Özellikle yatırım konusunda 150 odayı aşmayan otelleri tercih ediyoruz " diyor. (Sinan Özedincik)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.