Bu otel yönetmeliklere aykırı! Tüm sahili yok ettiler
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Batur, Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi sahilinde yönetmeliklere aykırı yapılan bir otelin önünde basın açıklaması yaptı. Batur, ‘Önlerine böyle bir kütleyi koymuşlar ve bütün geçişi, bütün sahili, bütün manzarayı yok etmişler. Sonuç bundan ibaret’ dedi.

Sahilin tam ortasına ve denize sadece yaklaşık 35 metre mesafede inşa edilen otelin ruhsat alınması sırasında ÇED raporunun alınmamasına tepki gösteren Batur, 124 odalı olduğunu tahmin ettikleri otelin oda sayısı dışında 1+1 ve 2+1’ler olarak bölümlere ayrılıp yabancılara satılmaya çalışıldığını ancak bu formül tutmayınca da otel sahiplerinin hisse satma yöntemine yöneldiğini savundu.
Kıyıların halkın olduğunu ve hükümetin bir an önce Kıyıları Koruma Kanunu’nun söz konusu otel inşaatı için hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Batur, “Bu, günümüz ekonomisinin geldiği son nokta. Günümüzde ‘ekonomi’ dediğimiz şey, maalesef hükümetin anladığı kadarıyla inşaat ekonomisi, rant ekonomisi ve satma ekonomisidir.
Bunun dışında bir şey yapmadıklarından böyle bir şeye göz yumarak buradan da bir rant sağlıyorlar. Kimler rant sağlıyor? Zamanla öğreneceğiz. Sahibi kimdir, ruhsatı nasıl almış, kimlerden almış, kimler göz yummuş… Bir bir araştıracağız. Hepsi çıkacak, hiç merak etmeyin” dedi.
Altınova’da yaşayan yüzlerce insanın sesi olmaya geldiğini kaydeden Uğur Batur, “ Çünkü; kıyılarımız halkın kıyıları. Kıyıları Koruma Kanunu var. Kıyıları Koruma Kanunu’nun uygulanmasını istiyoruz. Yenisi, eskisi değil; Kıyıları Koruma Kanunu’nun doğru bir şekilde uygulanmasını istiyoruz. Önlerine böyle bir kütleyi koymuşlar ve bütün geçişi, bütün sahili, bütün manzarayı yok etmişler. Sonuç bundan ibaret” diye konuştu.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: