'Bu da çalınır mı' dedirten otel hırsızlıkları

Tatile çıkıp da hatıra olsun diye kaldığı otelden küçük bir şişe şampuan, havlu ya da bir kalemi yanında götürmeyen yoktur.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Bu da çalınır mı' dedirten otel hırsızlıkları
lastminute.com internet sitesinin araştırmasına göre dünyadaki otellerin yüzde 95'inde bu tarz olaylar yaşanıyor ve her 10 otel müşterisinden biri otelden ayrılırken valizine "yanlışlıkla" bir şeyler atıveriyor. Ancak bazı otel hırsızlıkları duyanlara, "Bu kadar da olmaz" dedirtecek cinsten...

MOBİLYA
İstanbul'da bir otelden yatak, masa ve televizyon dışında bütün mobilyalar çalınmış.

BANYO PARÇALARI
Berlin’de bir otelden müşteriler muson duş başlıklarını, hidromasaj dış parçalarını, muslukları, klozet kapaklarını, su tesisatını ve hatta lavaboyu çalmış.

HALILAR
Las Vegas'ta bir otelin odasındaki halılar yerden sökülerek götürülmüş.

MİNİBAR VE KOLTUK
Dubai'de beş yıldızlı bir otelde kalan müşteri minibarla koltuğu beraberinde götürmeyi başarmış.

MUTFAK EŞYALARI
Dubrovnik'in üç yıldızlı otellerinden birinde bir müşteri mutfağı resmen silip süpürmüş. Geriye bir bıçak bile kalmamış.

YATAK
Madrid'de beş yıldızlı bir otelden yatak çalınmış.

KUYRUKLU PİYANO
20 yıldır otel yöneticiliği yapan Colin Bennett'ın söylediğine göre, kariyeri boyunca çalınan en tuhaf şey bir kuyruklu piyano. Bennett, otelin lobisindeki piyanonun hamal gibi giyinmiş üç kişi tarafından götürüldüğünü söyledi.

TELEVİZYON
Bennett'ın hafızasındaki "Onu nasıl götürmüşler?" dedirtecek eşyalardan bir diğeri de televizyon. Daha sonra incelenen güvenlik kamerası kayıtlarına göre televizyonu çalan müşteriyi lobiden geçerken herkes görmüş ama kimse bir şey yapmamış.

DOLDURULMUŞ HAYVAN KAFASI
Birmingham'da bir müşteri doldurulmuş hayvan kafasını otelin bilardo salonundan çalmaya çalışırken yakalanmış. Acemi hırsızın bir arkadaşı da olaydan birkaç hafta sonra bu kafayı satın alarak arkadaşına düğününde hediye etmiş.

SEKS OYUNCAKLARI
Bath'ta bulunan ve müşterilerine belli bir ücret karşılığında seks oyuncakları da temin eden otelden en çok çalınan şeyin yine bu seks oyuncakları olması çok da şaşırtıcı değil aslında.

PERDELER
Travelodge gibi televizyonların ve saç kurutma makinelerinin güvenlik amacıyla duvarlara sabitlendiği düşük bütçeli oteller bile hırsızlıklara neden olabiliyor. Buralarda en sık çalınan şeyler perdeler, ışıklar, aynalar ve perdeler!

ODA NUMARASI
Knightsbridge'deki bir otelde bir müşteri kapı numarasını söküp yanında götürmüş. Otel yetkilileri, aynı odada kalacak bir sonraki müşterinin odasını bir türlü bulamaması üzerine gerçeği fark etmiş.

BÜSTLER
Mayfair'deki bir otelde bulunan iki büst bir gecede aniden ortadan kaybolmuş. Daha da şaşırtıcı olanı büstler ertesi gün bir taksiyle otele geri dönmüş.

ÇİÇEKLER
Londra'daki bir otelin yetkilisi otelin masraf kalemlerinin en büyüklerinden birinin taze çiçekler olduğunu söylüyor. Zira hırsızların götürdüklerinin yerine yenilerini koymak için her gün bol bol çiçek almak gerekiyor.

SİLAH
İngiltere'deki otellerden çalınan eşyalar arasında Ortaçağ'dan kalma bir kılıç, kapı menteşeleri ve 1.5 metrelik bir tahta ayı da bulunuyor.

EV KÖPEĞİ
Otel sahibinin köpeğinin çalınması tarihe geçecek olaylardan biri olsa gerek.

DİN KİTAPLARI
Otellerden en çok çalınan şeylerden biri din kitapları.

ÜNLÜ SANAT ESERLERİ
Hong Kong'da bir otelden çalınan bir avizeyle bir başka otelden çalınan 300.000 dolarlık Andy Warhol tablosu da parmak ısırtıyor.

ŞÖMİNE
ABD'de bir oteldeki hırsızlar da mermer şömineyi çalmış.

HER ŞEY
Yine ABD'de bir otelde kalan bir çift, otoparka çağırdığı nakliye kamyonuna bütün odayı yüklemiş.







Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.