Bu bayram, termal seçeneği yükselişte...

Bedeni ve zihni dinlendirmek, daha sağlıklı olmak amacıyla tercih edilen termal oteller, Kurban Bayramı'nda tatilcilerin gözdesi oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bu bayram, termal seçeneği yükselişte...

Yoğun tempoda çalışan kişiler, kışın yoğun ve stresli temposuna hazırlık yapmak, vücutlarını dinlendirip güçlendirmek için termal tesisleri tercih ediyor. Termal otellerde kişi başı günlük 76 lira ile 255 tl arasında değişiyor. Türkiye’de her kesimden her bütçeye hitap edecek çok sayıda alternatifi ile ziyaretçilerini bekleyen termal oteller genel olarak, Denizli, Afyon, Kütahya, Bursa, Kırşehir ve  Yalova'da konumlanmış durumda.

Özellikle Afyon'da termal oteller açısından, eskiye nazaran büyük bir artış var. 5 sene önce 4 termal otel bulunan Afyon'da bugün 10 tesis bulunuyor. Jolly Tur İç Turizm Operasyonlar Müdürü Can Mergen'in açıklamasına göre;  geçtiğimiz yıllara göre termal tesislere ilgi çok daha fazla. Kurban Bayramı için Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki ilgiye paralel olarak termal otellere yapılan rezervasyonlarda yoğunluk var.  Mergen, termal otellerin değişen konseptinin, ''şifalı kaplıca'' kavramının yerini ''doğal güzellik, sağlıklı tatil, doğal bakım gibi'' kavramların almasının talebi artıran unsurlar olduğunu belirtiyor.
 
Termal tesislerin hizmetlerini dünya standartlarında geliştirmeleri ve daha etkin tanıtımlar yapması müşteri profilini de değiştirdi. Termal oteller son yıllarda çocuklu ve genç çiftler tarafından da tercih ediliyor.
 
Jolly tur tarafından tavsiye edilen termal otellerden bazıları: 
 

* Limak Thermal Hotel – Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan butik otelde 48 oda bulunuyor. Otelde iki kişilik odada kişi başı bayramda 255 tl. 

* Oruçoğlu Thermal Resort – Türkiye'nin ilk beş yıldızlı termal oteli olan Oruçoğlu Thermal Resort'de 280 adet standart oda bulunuyor. Uşak Havalimanı'na 116 km mesafedeki otelde iki kişilik odada kişi başı bayramda 197 tl.

* Sandıklı Thermal Park Hotel – Afyon'un Sandıklı ilçesinde yer alan 190 odalı otelde, toplam yatak sayısı 574. Bayramda iki kişilik odada kişi başı 143 tl.. Nehir Thermal Hotel & SPA – Kütahya'daki tesiste 62 oda bulunuyor. Eskisehir Havalimanı'na 75 km mesafede. Bayramda iki kişilik odada kişi başı 76 tl..


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.