Booking'in Rusya’dan ayrılması rezervasyonları nasıl etkiledi?

Dış hat uçak seferlerinin yaptırımlar nedeniyle neredeyse son bulmasıyla iç turizme yönelen Ruslar, herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen artan bilet fiyatları nedeniyle paket tur satınalma tercihlerini değiştirmeye başladı.

05/08/2022 14:17
Booking'in Rusya’dan ayrılması rezervasyonları nasıl etkiledi?

Resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan uzmanlar, Rus turistlerin aldıkları turlarda uçak biletini dahil etmemeyi tercih ettiğini belirtirken, uçak yakıtı maliyetindeki yükselişle artan bilet fiyatları ve ülkenin güneyine uçuş kısıtlamaları nedeniyle tatil turu için ulaşımda kendi çözümünü üretmeye çalıştığını aktardı.

Uçak bileti hariç sadece otel rezervasyonlarının yer aldığı paket tur satışlarında artış yaşandığını bildiren tur operatörü Fun&Sun, özellikle havaalanlarının kapalı olduğu güney bölgelerinde otel rezervasyonlarında artış olduğunu belirtirken, “Şu anda otel odası rezervasyonları tek başına tüm satışların yüzde 62’sini oluşturmaktadır. Bir önceki yıla kıyasla Rusya genelinde rezervasyonlardaki genel artış yüzde 50’dir” ifadelerine yer verdi.

Booking com’un Rusya’dan ayrılması doğrudan rezervasyonları üç kat arttırdı

Bir diğer büyük tur operatörü İntourist de otel rezervasyonlarının artığını doğrularken, çevrimiçi rezervasyon platformu Booking com’un Rusya’dan ayrılmasıyla birlikte tur operatörleri ve doğrudan oteller üzerinden yapılan rezervasyonlarda 3 kat artış kaydedildiğini aktardı.

Tez Tour RİA Novosti ajansına Booking.com’un Rusya pazarından ayrılmasının rezervasyon sayısı üzerinde etkili olduğunu bildirirken, şirketin bugün Rusya’da turistlere 12 binden fazla otel için oda rezervasyonu hizmeti sunmaya hazır olduğunu söyledi.

İç turizm hala güçlü 

Gazetemru'da yer alan habere göre, şirket temsilcileri, yurt içi destinasyonlarda, ülke içinde kendi başına seyahat etmek isteyen birçok yerli turistin pazarda büyük bir paya sahip olduğunun altını çizerken, büyük bir turist kitlesinin uygun bir ulaşım şeklini kendileri tercih ederek paket anlaşmalardan ziyade ayrı konaklama rezervasyonu yapma olasılığının daha yüksek olduğunu ifade etti.

Rusya’ya bağlı Kırım Cumhuriyeti’nin Turizm Bakanı Vadim Volchenko, yaz ortasında demiryolu ve karayolu bağlantıları sayesinde Kırım’daki turist sayısının arttığını ve tatil sezonunun aktif bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Volchenko RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Konaklama tesislerinin çoğunda doluluk oranı yüzde 80-90 oranında. Tüm ilçelerimizde olmasa da önemli turistik merkezlerimizde turist sayısının çok sağlıklı bir şekilde arttığını görebiliyoruz. Hava hizmetlerinin eksikliği, demiryolu ve özellikle de karayolu taşımacılığı ile telafi ediliyor” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.