Booking.com’dan dev ortaklık

UBER’in rakibi Çinli araç çağırma hizmeti Didi Chuxing (DiDi) ve Booking Holdings, stratejik ortak oldu.

19/07/2018 13:37
Booking.com’dan dev ortaklık

TUYED - Bünyesinde Booking.com, agoda.com, KAYAK, priceline, Rentalcars.com ve OpenTable gibi markaları bulunduran Booking Holdings’in, DiDi’ye 500 milyon dolarlık yatırım yapacağı açıklandı.

Booking Holdings, bünyesindeki markalarla 220’yi aşkın ülkede hizmet veriyor. Çinli DiDi ise 550 milyondan fazla kullanıcıya yönelik mobil uygulama tabanlı bir dizi ulaşım hizmeti sunuyor. Şirket Çin’in yanı sıra, Güney Amerika, Avustralya ve Japonya pazarlarındaki akıllı ulaşım çözümlerini sürekli yeniliyor. Booking Holdings ile DiDi arasında gerçekleşen stratejik ortaklıkla, dünyanın en büyük online seyahat platformu ve dünyanın en büyük mobil platformunun kişiye özel seyahat çözümlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Ortaklık kapsamında DiDi ve Booking Holdings, dünya çapında daha kapsamlı, kişiselleştirilmiş  seyahat deneyimleri, teknolojik yetenekleri ve yerel işletme uzmanlıklarıyla birleştirerek daha da etkinleştirecekler. Ortaklık ile birlikte, Booking Holdings’in markaları DiDi tarafından desteklenen uygulamalar aracılığıyla isteğe bağlı araç hizmeti sunacak. DiDi müşterileri Booking.com veya agoda aracılığıyla otel rezervasyonu yapma seçeneğine kavuşacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.