Booking beş ofisini kapatıyor

Koronavirüs salgınının neden olduğu sektörel daralma nedeniyle çalışanlarının yüzde 25'ini işten çıkaracağını duyuran online rezervasyon şirketi booking.com, şimdi de Amerika, İngiltere, Hırvatistan ve Kanada'da bulunan ofislerinden bazılarını kapatma kararı aldı.

18/09/2020 12:11
Booking beş ofisini kapatıyor

Otellerle anlaşmalarında yer alan “En ucuz fiyat” ibaresi başta olmak üzere çeşitli konularda birçok ülkede sektörle mahkemelik olan ve sorunlar yaşayan rezervasyon sistemi Booking.com beş ofisini kapatıyor.

Kapatılacak ofisler; Bellevue, Washington (ABD), Londra ve Cambridge (İngiltere), Toronto (Kanada) ve Split (Hırvatistan). Booking bir ay önce korona salgınının etkileri nedeniyle çalışanların yüzde 25'inin işten çıkarılacağını duyurmuştu.

Yeni yapılanmalar düzenlemek zorunda kaldık 

Şirket geçen hafta da 800'den fazla çalışanıyla gerçekleştirdiği canlı bir sohbette, işten çıkarmaları, maaşlarda yapacağı kesintiler ve ekonomik önlemleri anlatmıştı.

Yapılan açıklamada “Mümkün olduğunca çok iş yerlerini kurtarmak için çok uğraştık, ancak artık görünüyor ki, seyahat hacmi önemli ölçüde azaldı ve önümüzdeki yıllarda kriz öncesi seviyelere geri dönme olasılığı düşük.

Ne yazık ki, seyahat endüstrisindeki diğer birçok şirket gibi, başarılı olmaya devam etmek için yeni yapılanmalar düzenlemek zorunda kaldık“ denildi. Booking ayrıca Zagreb'deki Hırvat genel merkezi olan ve şirketin Split ofisinin kalıcı olarak kapatılacağını duyurdu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.