Booking, 500 Bin Lira teminatla devam edecek

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde 4 yıldır devam eden Booking.com davası sona erdi. Mahkeme booking'in haksız rekabet yaptığına hükmetse de, Türkiye'deki faaliyetlerine son vermedi.

18/10/2019 10:01
Booking, 500 Bin Lira teminatla devam edecek

Davanın karar duruşmasına davacı TÜRSAB ile davalı sitenin avukatları katıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme, TÜRSAB’ın açtığı davayı kabul etti. Davalı ‘booking.com’ adlı sitenin haksız rekabete yol açtığını kararında açıklayan mahkeme, sitenin faaliyetlerinin seyahat acenteliği olduğunu belirtti.

Mahkemenin kararında, “Davalı site haksız rekabete yol açan reklamlara yer vermiştir. ‘booking.com’ olarak en iyi fiyatları garanti eden bir internet sitesi kurmayı amaçlıyoruz’, ‘En düşük fiyatlar’, ‘Booking.com hem şehirlerde hem de deniz kenarı veya kırsal bölgelerde en iyi otel fiyatlarını garanti etmektedir’ vb. şekilde haksız rekabete yol açan reklamların siteden ve tüm online uygulamalardan kaldırılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca 500 bin lira teminatın yatırılması halinde daha önce verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılarak, faaliyetlerine devam etmesine karar verildi” denildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.