Boeing'ten Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na destek

Boeing, okul sonrası eğitim desteği esasıyla, çocuklara yönelik eğitim programları geliştirmek ve uygulamak amacıyla 1995 yılında kurulmuş olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) bir yıllık yeni eğitim programına destek oluyor.

31/12/2019 23:40
Boeing'ten Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na destek

Boeing, Türkiye’nin ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerinde bulunan TEGV’in üç öğrenim birimine; Mardin Midyat Öğrenim Birimi, Van Muradiye Öğrenim Birimi ve  Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’ne katkıda bulunuyor. Bir yıllık proje kapsamında 6-16 yaşları arasındaki 4.400 çocuk, TEGV’in eğitim programlarından faydalanacak. Boeing’in yaptığı bağış, çocukların yaşam becerilerini geliştirmek ve temel eğitimlerine destek vermek amacıyla oluşturulan eğitim programlarının uygulanması için kullanılacak. Sanat, spor, dans ve dramayı da içeren bu programlar, çocukların sosyal ve zihinsel yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor ve  aynı zamanda kendilerini ifade etmelerine ve çevreleriyle iletişim kurmalarına olanak sağlıyor. TEGV’de çocuklar yaparak, deneyimleyerek ve eğlenerek öğreniyor.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Boeing, bir ülkenin refahının ve gelişmişlik düzeyinin, eğitim almakta olan çocuk sayısına  ve bu eğitimin kalitesine bağlı olduğuna yürekten inanıyor. Bu nedenle, eğitim projeleri her zaman önceliğimiz olmuştur. TEGV’in çocuklara daha iyi bir gelecek sunmayı amaçlayan çalışmalarının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, “TEGV’in 20. kuruluş yılında Boeing ile yaptığımız bu işbirliği bizim için değerli. 4.400 çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunan Boeing’i sosyal sorumluluk bilinci yüksek kurumlardan birisi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın daha bilinçli ve yaşam becerileri kazanmış bireyler olarak yetişmelerine katkı sağladığı için bütün TEGV çocukları adına Boeing’e teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Dunn, TEGV yetkilileriyle birlikte Boeing’in desteklediği TEGV birimlerinden biri olan Mardin Midyat Öğrenim Birimi’nde eğitim gören çocukları ziyaret etti. Dunn ve TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy, öğrenim merkezinde öğrendikleri ve hayattaki hedeflerine dair çocuklarla sohbet etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.