Boeing 3 günde eridi

ABD devi Boeing, Afrika'da yaşanan uçak kazasının ardından gelen uçuş yasaklarıyla üç günde yüzde 10'dan fazla değer kaybetti. Hava yolu şirketinin piyasa değeri 25 Milyar Dolar'dan fazla eridi.

14/03/2019 11:03
Boeing 3 günde eridi

ABD'li hava yolu şirketi Boeing Co., en çok satan modelinin güvenlik nedeniyle birçok ülkede uçuşa yasaklanmasıyla giderek derinleşen küresel bir krize adım attı. Sabah'ta yer alan habere göre, uçak üreticisinin hisse senetleri, Avrupa Birliği (AB) ve Hindistan'ın 737 Max uçuşlarını durdurmasıyla yaklaşık on yılın en sert iki günlük kaybını kaydetti. Etiyopya Hava Yolları uçağının Addis Ababa yakınlarında düşüşüne ilişkin inceleme devam ediyor.

10 Mart'ta gerçekleşen ve 157 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazadan sadece beş ay önce Lion Air'ın 737 Max 8 tipi uçağı Endonezya açıklarında Cava Denizi'ne düşmüştü. Uçuşların durdurulmasına ilişkin küresel dalga, Boeing ve şirketin uçabilirliğine yönelik güven açıklamasında bulunan ABD Federal Havacılık İdaresi'ni yalnız bıraktı.

Piyasa değeri 25 Milyar Dolar'dan fazla eridi

Çin, Avustralya, Singapur'da Max tipi uçaklar uçuşa yasaklanırken Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu'da hava yolu şirketleri de bu tip uçakların uçuşunu durdurdu. Afrika da yaşanan trajedinin ardından yasakların Avrupa'ya sıçraması Boeing için sert bir darbe oldu.

Boeing hisseleri Çarşamba günü yüzde 0.51 artışla 377.34 Dolar'dan tamamladı. Üç günlük kaybı yüzde 10.70 olan hava yolu şirketinin piyasa değeri, 25 Milyar Dolar'dan fazla eridi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.