Bodrum Rallisi'ne kavga gölgesi düştü

2021 Demir Berberoğlu Sezonu ve Şevki Gökerman Ralli Kupası ilk yarışı olan BOTAV Rally Bodrum, 10-11 Nisan tarihlerinde 81 otomobil ve 162 sporcu ile katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmanın ödül töreninin ardından gerçekleşen kavgaya, emniyet birimleri müdahale etti. Olayın ardından yasal süreç başlatıldı.

12/04/2021 20:56
Bodrum Rallisi'ne kavga gölgesi düştü

2021 Demir Berberoğlu Sezonu ve Şevki Gökerman Ralli Kupası ilk yarışı olan BOTAV Rally Bodrum, 10-11 Nisan tarihlerinde 81 otomobil ve 162 sporcu ile katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışmanın ödül töreninin ardından gerçekleşen kavgaya, emniyet birimleri müdahale etti. Olayın ardından yasal süreç başlatıldı.

Olayla ilgili olarak bir açıklama yapan, organizasyonun sahibi Karya Spor Kulübü, kavgaya sebep olarak gösterilen ihmal iddialarının asılsız olduğunu belirtti. 

Karya Otomobil Spor Kulübü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Karya Otomobil Spor Kulübü olarak organize ettiğimiz 10-11 Nisan tarihinde Bodrum – Muğla’da düzenlenen Bodrum Rallisi’nde, yarışan ekiplerimizden birisi, mekanik bir sorunla yoldan çıkmıştır.

Fiilen bir kaza yapmamış olan ekip üyelerinin, tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadıkları ve yaralanmadıkları görülmüş; yoldan çıkan ekibin aracı, servis alanına götürülmek üzere çekiciye yüklenmiştir.

Yarışma ve ödül töreni tamamlandıktan sonra, içlerinde bu ekibin üyelerinden birisinin yakını olduğu iddia edilen bir kişinin de bulunduğu bir grup, yoldan çıkan ekip üyelerine müdahale edilmediğine’ dair asılsız bir ihmal iddiası üzerine, servis alanı ve ralli merkezine gelerek organizasyon görevlilerine önce sözlü, sonra da fiili olarak saldırmış, kulüp yöneticilerimizden birisi ile bir güvenlik görevlisini darp etmiş ve aynı grup içinde yer alan bir başka kişiyi silahla hafif yaralamıştır.

İhmal iddiası tamamen dayanaksız ve asılsız olup, Yarışma Direktörü Nurdan Akal'ın ilgili açıklaması aşağıdaki gibidir:

11 Nisan günü gerçekleştirilen Ralli Bodrum organizasyonunun son Etabı geçilirken 81 kapı nolu yarışmacı 6.özel etabın bitmesine 1,5-2 km kala 81 no'lu araç küçük bir kaza yaptığını yarışmacılarla İlişkiler görevlisine bildirmiş pilot ve copilotun sağlık durumunda hethangibir sıkıntı olmadığını belirtmişlerdir. Bu arada yarışın direktörü olarak ben de mevkilerini sordum ve bilgisini aldım.

Son iki araç etaptan çıktıktan hemen sonra aracın yanına görevliler gidip aracı çekiciye yükleyip merkeze doğru getirmişlerdir. Bu arada devamlı olarak GPS ile takip yapılmış süpürücü ile de temas kurularak bilgi alınmıştır, müdahalede herhangi bir gecikme veya eksik uygulama yoktur. Tüm etapta yarış dışı kalan araçlara uygulanan prosedür eksiksiz ve tam olarak işlemiştir, ayrıca ambulans veya tıbbi müdahale gerektirecek bir durumları olmadığı kendileri tarafından belirtildiği gibi noktada görevli sektör ve rescue arkadaşlardan da teyid alınmıştır.

Türkiye'de şimdiye kadar gerçekleşmiş, teknik ve sportif açıdan en yetkin ve başarılı organizasyonlardan birinin arkasından, yapılan saldırıyı spora ve sporcuya yapılmış bir saldırıdır. Yaşanan bu üzücü olay ile ilgili olarak emniyet güçlerimiz hemen olaya müdahale etmiş ve yasal süreç başlatılmıştır. Olaya ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yapan tüm emniyet kuvveti mensuplarımıza ve sağlık ekiplerimize teşekkürlerimizi sunarız."

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan da, yaşanan olayla ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

Federasyonumuza bağlı tescilli organizatör kulüplerimizden Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından 10-11 Nisan tarihinde Bodrum – Muğla’da düzenlenen Bodrum Rallisi’nin ödül töreninin tamamlanmasının ardından, birkaç kişiden oluşan bir grup; ‘yoldan çıkan bir ekibin üyelerine müdahale edilmediğine’ dair asılsız bir ihmal iddiası üzerine ralli merkezine gelerek organizasyon görevlilerine önce sözlü, sonra da fiili olarak saldırmış; kulüp yöneticilerimizden birisi ile bir güvenlik görevlisini darp etmiş ve kendi grupları içinde yer alan bir kişiyi silahla yaralamıştır.

Emniyet güçlerimiz yaşanan bu üzücü olaya hemen müdahale etmiş ve akabinde yasal süreç başlatılmıştır. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu olarak yaralanan kulüp yöneticilerimiz ve güvenlik görevlisine geçmiş olsun dileklerimizi iletir; yasal sürece müdahil olup, sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildirir ve olaya ilk andan itibaren gerekli müdahaleyi yapan tüm emniyet kuvveti mensuplarımız ile sağlık personelimize teşekkürlerimizi sunarız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.