Bodrum bu yıl, 1.5 milyonu hedefliyor...

Türkiye’nin kaliteli turizm destinasyonlarının başında gelen Bodrum Yarımadası otelleri bu yıl 1.5 milyon turisti ağırlayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum bu yıl, 1.5 milyonu hedefliyor...

Yıllardır Avrupalı turistler başta olmak üzere  gelir düzeyi yüksek ziyaretçilerin tercih ettiği Bodrum Yarımadası, gece yaşamı, koyları, düzenli yerleşimi ve kültürel özellikleriyle Türkiye’nin ‘Hem eğlenceli, hem de dinlenceli’ bir destinasyonu olarak göze çarpıyor. Geçen yıl 1.2 milyon turisti ağırlayan yarımadanın, bu yıl 1.5 milyonlu rakamlara ulaşacağı

öngörülüyor.

Ancak Bodrum’un önde gelen turizm yetkilileri, turizm tahsis bölgesi yerine yeni kurulacak butik otellere teşvikte ağırlık verilmesi gerektiği görüşünde birleşiyorlar. Bodrum’un turizmi ve ekonomisinin gelişmesi için yatırımcıların devlet destekli olarak butik otelciliğe yönlendirilmelerinin gerektiğini anlatan yetkililer, bu sayede kontrollü  büyümenin oluşacağının, Bodrum Yarımadasının korunmuş olacağının ve yüksek gelir grubuna sahip ziyaretçiyi ağırlayacaklarının altını çiziyorlar.

 

 

 

KİTLESEL TURİZM İSTEMİYORLAR ...

 

Bodrum’un gelecekte yüksek gelir grubu turist seviyesinin ancak bu yolla

artacağını belirten yetkililer, “Butik otellerin yapımından sonra bu tür bir turist profili Türkiye'nin turizm gelirlerini artırırken, otel dışındaki harcamalarından herkes kazanacak” diye konuşuyor. Antalya’nın Türkiye’nin gelişmiş bir turizm destinasyonu olarak Akdeniz çanağı içerisinde en iyi otellere, en kaliteli hizmete ve en kalifiye personele sahip bulunduğunu anlatan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Başkanı Orhan Kavala, buna rağmen kendileri için kötü bir örnek olduğunu söyledi. Kavala, “Fiyatlara ve elde ettiği gelire bakılınca Antalya’nın bu bölge içerisinde bu güzel konumu kadar pay alamadığı ortada bulunuyor. Biz Bodrum’daki otel yöneticileri olarak kitlesel turizmin önünde durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bodrum’da yeni yatırımları butik otele yönlendirdiklerini kaydeden Kavala, “Butik oteller kitle turizminin önüne geçtiği gibi şehre değer katan varlıklar. 50 odalı bir butik otelin getirisi bazen 400 yataklı bir otelden daha fazla olabiliyor” dedi. Orhan Kavala, Bodrum’da turist sayısı ve gelirinin bu yıl sayısal olarak artacağını ancak dövizin gelir kaybetmesiyle gelirlerin azalacağını öngördüklerini aktardı. (HT)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.