Bodrum’a gelip işyeri açmayın!..

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, kentte yaşanan dükkan ve işyeri patlamasından şikayet etti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bodrum’a gelip işyeri açmayın!..

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, sosyetenin değişmez mekanı Bodrum'da sürekli işyeri açılmasına tepki gösterdi. Kocadon, "İşyeri sınırlaması yapmak lazım. İnsanlar, yaz aylarında televizyondan Bodrum'u izleyip de ertesi sene buraya işyeri açmaya gelmesin. Düşünebiliyor musunuz her sene Bodrum Ticaret Odası'na 600 kişi üye oluyor. 600 de esnaf odasında var. 300 kişi de hiçbir yere kayıt olmayan olsa, ortaya inanılmaz bir tablo çıkıyor. Bodrum artık bunu kaldırmıyor" mesajını verdi.

Bodrum'un köklü ailelerinden Fatma ve Şerif Kocadon'un büyük oğlu olan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ağabeyi Mahmut Kocadon, iki dönemdir yürüttüğü Bodrum Ticaret Odası başkanlığı süresince yaptığı çalışmalarla adından çok söz ettirdi.

Mahmutt Kocadon, "Bodrum'daki esnafın yaş ortalamasının çok düşük olduğunu gördük. Memlekette 50 yıllık esnaf da var, ama bizdeki ortalama 7 yılla sınırlı. Bu da geleneksel esnaf yapısının Bodrum'da artık kalmadığını gösteriyor. Öte yandan Bodrum çok fazla esnaf göçü aldı. Bir esnaf geldiği zaman iki kişi de yanında çalışmaya geliyor. Nüfus artıyor. Bizim çok nüfus artışı değil, turist artışına ihtiyacımız var. Çok göç gelince Bodrum'un turistik yapısını da değiştiriyor. Turist sayısını, yatak sayısını fazlalaştırmak, konut sayısını sabit tutmamız lazım.
 
Artık yaz aylarında televizyondan Bodrum'u izleyip de ertesi sene birileri buraya işyeri açmaya gelmesin. Her sene Bodrum Ticaret Odası'na 600 kişi üye oluyor. 600 de esnaf odasına var. 300 kişi de hiçbir yere kayıt olmayan olsa, ortaya inanılmaz bir tablo çıkıyor. Bodrum artık bunu kaldıramıyor. Esnaf göçüne dur dememiz lazım" diye konuştu.
 
"Bodrum dünya liginde, Çeşme ise, İzmir ile İstanbul arasında" dediği için Çeşmeli turizmciler tarafından eleştirilen Kocadon, "Söylediklerimin tamamının okumamışlar. Küçücük eleştirdiğim bir yer var. Oradan yola çıkmışlar. Bir tane Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Fethiye var. Biz bunları niye kötüleyelim. Hatta, rekabetçilik içinde işbirliği anlamına gelen 'kümelenme' kavramını onlara önermiştim. Para kazanmak için, rekabetçilik ortamında işbirliği yapalım demiştim. Çeşme'deki arkadaşlar o tarafları pek okumamışlar. Derdim Bodrum'un daha önce yaptığı hatayı Çeşme'nin yapmaması" dedi. (Yeniasır)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.