Biter bitmez ana liman olacak

Hizmete açılmasıyla yılda mürettabat dahil 1.5 milyon yolcuya hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, Mart 2020'de tamamlanacak.

14/04/2019 20:57
Biter bitmez ana liman olacak

Galataport ile ilgili bilgiler paylaşan Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Erdem Tavas, projeyle birlikte dünyanın en önemli liman kentlerinden biri olarak anılan İstanbul’un yeniden bu kimliğe sahip olacağını söyledi.

Galataport projesinin, gerek İstanbul’un tarihi limanı olması gerekse konumu itibariyle bu sektördeki benzer yatırımlardan oldukça ayrışan bir liman olduğunu sözlerine ekleyen Tavas, “Mart 2020’de açmayı planladığımız yeni terminal, dünyada ilk kez uygulanacak bir proje ile zemin altında kurgulanıyor.

İstanbul’un gemi turizm potansiyeline ciddi bir katkıda bulunacağız

Bu planlamaya göre, gümrüklü alan, dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan bir sistem ile 3 metrelik özel bir kapak sistemi ile sahanın geri kalanından ayrışıyor. Her türlü kruvaziyer gemisinin ihtiyacı doğrultusunda yaptığımız bu planlama ile İstanbul’un gemi turizm potansiyeline ciddi bir katkıda bulunacağız.”

Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan ise, Galataport’un devreye girmesi ile birlikte İstanbul’un kruvaziyer turizmde yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Günde 15 bin yolcu

2020-2021 yıllarına ilişkin rezervasyonları almaya başladıklarının altını çizen Ayan, “2020 yılında şu an için elimize ulaşan konfirme gemi rezervasyonu 50’yi aşkın. Bu rezervasyonların büyük çoğunluğunun ana liman rezervasyonu olması; gemi firmalarının Galataport’u ana liman olarak seçtiğini gösteriyor” diye konuştu.

Galataport İstanbul Kruvaziyer Limanı bittiğinde 3 büyük geminin aynı anda limana yanaşabileceğini ve günde ortalama 15 bin kruvaziyer yolcusunun ağırlayabileceğini söyleyen Ayan, “Liman tamamlandığı zaman yıl içerisinde mürettebat dahil 1.5 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.