Birol Usta, Intercontinental'in Çin'deki otellerinin baş aşçısı oldu...

Intercontinental Otel zincirinin Çin’deki tüm otellerin başına bir Türk aşçısı getirildi. Mengenli aşcı Birol, birçok ülkede Türk yemeklerini sevdirdi. En sonunda ünlü bir otelin Çin'deki şubelerinin başına geçti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Birol Usta, Intercontinental'in Çin'deki otellerinin baş aşçısı oldu...

Türk mutfağının tadı, dünyanın damağında kaldı! Yetenekli usta Birol Dinçli, herşeyi dünyaya satan Çin'in nadir transferi oldu! Bolu'nun Mengen ilçesinde açılan Türkiye'nin ilk ve tek aşcılık okulu Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi'ni bitiren Dinçli, yemeklerini tüm dünyaya tattırmaya karar verdi.

 

Önce ABD'de, ardından da İsviçre, Rusya, Yunanistan ve Kazakistan'da mutfağa girdi. Dinçli, tüm dünyaya öylesine nam saldı ki, sonunda Çin'den de teklif aldı. Türk usta, en büyük oteller zinciri İntercontinental'in Çin'deki otellerine baş aşçı oldu. Dinçli, "Nice devlet adamlarını ağırladım ancak hala yemek hazırlarken sanki ilk kez bu işi yapıyormuş gibi heyecanlanıyorum" diye konuştu.

 

LİDERLERİN DE TERCİHİ!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da yemekler hazırlayan Dinçli, mönüsüne sevgi kattığını söyledi. (takvim.com.tr)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.