Türkiye'yi sosyal medyanın yıldızı yapan etkinlik

Türkiye’ye 8 yıl aradan sonra geri dönen ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10’uncu ayağı olan RallyTurkey’in başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından ülkemiz adına güzel gelişmeler yaşanıyor.

18/09/2018 10:04
Türkiye'yi sosyal medyanın yıldızı yapan etkinlik

4 gün süren yarışları Marmaris’te takip eden dünyadaki otomobil sporlarının en tepe ismi olan FIA Başkanı Jean Todt ve Rusya Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı ve Rusya İçişleri Bakan Yardımcısı General Viktor Nikolayeviç Kiryanov Türkiye ile ilişkilerien üst noktaya taşımak istediklerini belirtti.

Muğla ve çevresinde düzenlenen, toplamda 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcunun katıldığı ve 17 etaptan oluşan Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10. ayağı Rally Turkey başarılı birşekilde tamamlanmasının ardından ülkemiz adına önemli gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye unutulmaz bir yarışa ev sahipliği yaptı

Unutulmaz bir yarışa ev sahipliği yaptıklarını belirten TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı; “Tüm dünyanın heyecanla beklediği Rally Turkey’i en iyi şekilde tamamladık. Bu organizasyon ülkemizin prestiji ve ilişkileri için oldukça önemliydi.

Parayla asla bedeli olmayan ve gıpta edilen bir organizasyona imza attık. 1 milyondan fazla kişi sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Denize sıfır koşulan etaplarımızı 50’den fazla tekne izledi. Seneye 500’den fazla teknenin yarışları takip edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Rally Turkey sayesinde çok yönlü iş birlikleri gelişti

Rally Turkey’de Rusya İçişleri Bakan Yardımcısı, Rusya Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı General Viktor Nikolayeviç Kiryanov ile görüşen Serkan Yazıcı; “Rally Turkey sayesinde burada çok yönlü iş birlikleri geliştirdik. Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak, ülkemizin prestijini daha da yukarıya çıkaracak iş birliklerinin adımları atıldı.

Viktor Nikolayeviç Kiryanov ile hem yeni projelerimizi görüştük hem de ülkemizin otomobil sporları federasyonlarını kardeş federasyon ilan ederek ortak yarış düzenlemeye karar verdik. Şuan hayalimiz, Ankara – Moskova arasında bir yarış düzenlemek. Bunun üzerinde konuşuyoruz. Bu işbirliğinin dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer alan iki ülkenin mevcut ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacağını düşünüyoruz” dedi.

“Türkiye WRC’ye önümüzdeki yıllarda da katmadeğer yaratacak”

2018 yılı içerisinde WRC takviminde bulunan ülkelerdeki yarışlardan sadece Türkiye’ye geldiğini dile getiren FIA Başkanı Jean Todt; “Bu yıl çok güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyonaya ev sahipliği yapan Türkiye’nin WRC’ye önümüzdeki yıllarda da katma değer yaratacağına inanıyorum.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen aday yarışta Türkiye’nin bu yarışa yeniden ev sahipliği yapması gerektiğini gördük. Türkiye’nin stratejik konumunun otomobil sporlarına büyük katkısı olacağına ve uzun yıllar WRC takviminde kalacağına inanıyorum. Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

FIA Başkanı Jean Todt, Marmaris’ten ev almaya karar verdi

Yarışları TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ile yakından takip eden ve her fırsatta Türkiye’ye olan hayranlığını dile getiren FIA Başkanı Jean Todt, yakın zamanda evini almak için Türkiye’yi tekrar ziyaret edecek.

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.