Bir daha böyle krizler olursa, bizler hazırız.. İşimize devam edeceğiz

Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, pandeminin ardından turizm hareketinin çok daha fazla artacağını söyledi.

21/05/2022 13:43
Bir daha böyle krizler olursa, bizler hazırız.. İşimize devam edeceğiz

Neşet Koçkar, pandeminin geldiği döneminde insanların adeta dünyanın sonunun geldiğini düşündüğünü, herkesin eve kapandığını belirtti. 2023 yılından itibaren dünya turizminin 2019 yılı rakamlarını yakalayacağına inandığı belirten Koçkar, Turizmdays'te yer alan haberde, ''2023 yılında dünya turizmi 2029 yılı düzeyine geleceğini düşünüyorum. 1982 yılında Newyork'a 2.5 milyon turist gidiyordu. Bugün bu rakam 65 milyona ulaştı. Bunun örneklerini artırabiliriz'' dedi.

Pandeminin geçmeye başladığını vurgulayan Neşet Koçkar, şunları söyledi:

''Pandemi için belki ileri tarihlerde 'İyi ki oldu' diyebiliriz. Turizmci için 2 şey önemli. Biz turizmciler için doğa ve yaptığımız iş çok önemlidir. Pandemi bizlere doğanın ne kadar önemli olduğunu, ona değer vermemiz gerektiğini, hayatımızın ne kadar değerli olduğunu gözterdi.

Dolayısı ile turizm hareketi eskiye oranla daha fazla olacaktır. Pandemiden edindiğimiz tecrübeyi es geçmemeliyiz. Bundan sonra da benzer krizlerle karşılaşabiliriz. Bir daha böyle krizler olursa bizler hazır olacağız. İşimize devam edeceğiz.''


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.