Bir başarı hikayesi: Firuz Bağlıkaya

Tüm yolculuklar tek bir adımla başlar ve değişim yaşamın en özel mucizesidir. Mucizelere inanın. Çünkü rüyalar gerçekleşmek içindir.

Salim Eren Aslan Salim Eren Aslan 27/02/2019 10:32
Bir başarı hikayesi: Firuz Bağlıkaya

Yaşam fırtınalı bir denize doğru çıkılan yolculuktur ve yalnızca limandan ayrılacak kadar cesur olanlara şans verir. Bazı insanları zaman dönüştürür. Bazı insanlarsa zamanı dönüştürür. Güneyli Bağlıkaya ailesinin evladı olan Firuz Bağlıkaya, 1957 yılında İstanbul’da doğdu.

Anne ve babası memur olan Bağlıkaya, emeğin ve alın terinin anlamını her zerresine kadar öğrenerek büyüdü. Yaşamının üstüne gece gibi serilen karanlığa inat, eğitimine turizm otelcilik okulunda devam etti. Bugün, yön vereceği turizm alanına ilk adımlarını Ankara’da atarken, gencecik yaşında karşılaştığı dikenli yollarda emeğin gücüne ve dürüstlüğün kıymetine inanarak ilerledi.

İlkelerinden asla taviz vermedi

Turizm sektöründeki deneyimleri artarken, geçimini sağlamak için su satmaktan da, en lezzetli mısırları insanlara ulaştırmaktan da imtina etmedi. Yaşamın acı ve tatlı yanları yüreğine sızdığında, ilkelerinden asla taviz vermedi. Yaşamı bir buğday tanesi gibi sessizce öğüten Ankara’nın çerçevesine sığamayan Firuz Bağlıkaya, rotasını İstanbul’a çevirdi. Mahalle maçı yaptığı arsalara, çocukluk arkadaşlarına ve anılarına böylece veda etti. Sonrasında eğitim aşkını iş tutkusuyla harmanlayarak Almanya’ya doğru yola çıktı.

Stajyer olarak başladığı kariyerindeki bu özel adımlar, gelecekte bulunacağı sektörün kalbi olmasına olanak sağlayacaktı. Çağın getirilerinin takipçisi, alanındaki çalışmalarınsa öncüsü oldu. Zorluklara rağmen ekip ruhunun değerini ve omuz omuza dayanmanın görkemini önemseyecek kadar bilinçliydi. Otelcilikten acenteciliğe başarılı bir giriş yapan Bağlıkaya, sektörel deneyimlerini sıra dışı kabiliyeti ile perçinledi. Cesur adımlar attı. Yenilikten korkmadı ve hayatı izlemek yerine daima yaşadı.

Rusya ve İskandinav pazarında iz bırakan çalışmalar

Başarılı kariyer sürecine, aşk dolu evlilikler ve birbirinden güzel evlatlar sığdırdı. Yaşamdan süzdüğü kıymetli deneyimlerini birer birer evlatlarına armağan etti. Zorlu etaplara karşı aile düzenini ve kariyerini korumak için durmaksızın çabaladı.

Rusya pazarında başarılı işlere imza atan Bağlıkaya, hız kesmeden yüzünü kuzeye dönerek İskandinav pazarında da iz bırakan çalışmalar yarattı.

Turizm onun için ticari bir alan değil, yaşamın ta kendisiydi

Turizm onun için ticari bir alan değil, yaşamın ta kendisiydi. Gökkuşağının renklerini seyretti. Lezzetli ve kalabalık sofralar biriktirdi. Dünyanın her köşesini bir kitabın sayfaları misali keşfetti. Firuz Bağlıkaya, turizmin stabil değil dinamik bir form kazanması için çabalarken, yorulmaktan korkmadı. 40 yılı aşkın turizm pazarında yolcular, oteller, acenteler, şirketler ve rakiplerin yanı sıra sosyal yaşamını da hayatın gerçekçi detaylarıyla besledi.

Tüm yolculuklar tek bir adımla başlar ve değişim yaşamın en özel mucizesidir. Mucizelere inanın. Çünkü rüyalar gerçekleşmek içindir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.