Bileks’ten otellere ultraviyole çözümleri

Mevcut Korona Pandemisi nedeniyle çeşitli önlemlerin alınmasının söz konusu olduğu günümüzde kitlelerin ortak yaşam alanlarının virüsten arındırılmasının önemi pandeminin kontrol altına alınmasında çok daha öncelikli ve acil hale gelmiş durumda.

21/01/2021 14:36
Bileks’ten otellere ultraviyole çözümleri

Ortak yaşam alanları denince akla AVM’ler, Oteller, plazalar toplantı salonları, restoran ve cafeler gelindiğinde buralarda virüsün yayılmasını önleyecek tedbirlerin başında da bu ortamlardaki havanın arındırılması geliyor.

Bileks Genel Müdürü Ahmet Şahin Cizrelioğlu yaptığı açıklamada, “Bu ortamlarda kullanılmakta olan hava şartlandırma sistemleri (Klima santralleri, fancoil sistemleri split klimalar vb.) mevcut ortam havasını emip şartlandırdığından (ısıtma-soğutma) ortam havasındaki virüs ve bakterileri de hava ile birlikte emerek tekrar ortama vermekte ve bu yolla virüsün yayılmasına sebep olmaktadırlar.

Bu sistemlerin taze hava kullanmaları çok maliyetli hatta bazı sistemler için imkansız olduğundan bu sistemlerce ortamdan emilen havanın sistemin içerisinde virüsten arındırılması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı’nın havalandırma sistemlerinde ultraviyole filtreler kullanılması konusundaki genelgesi geçtiğimiz Aralık ayında yayınlandıktan sonra daha da aktif ve hızlı olarak hayata geçirilmesi gereken bir önlem haline gelmiştir.

Bu konuda Bileks firmasınca geliştirilen "Ultraviyole Bariyer" ve klima-fancoil için"in coil" sistemleri şu an en güvenilir sistemler arasında yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı genelgelerine uygun üretilen sistemlerdir.

12 yıldan beri Ultraviyole sterilizasyon sistemleri üzerine yoğun çalışmaları ve üretimleri olan Bileks firmasının bu konuda 26 farklı ürünü bulunmaktadır. Bu ürünlerin her biri Ultraviyolenin sterilizasyon kabiliyetinin kullanıldığı farklı alanlar için tasarlamış ve geliştirilmişlerdir” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.