Beyoğlu'nda yaşayan çocuklar, kırmızı sedirde buluştu...

Beyoğlu Belediyesi'nin "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti" vizyonunda Beyoğlu'nda yaşayan çocukları tarih, kültür ve sanatla buluşturacak "2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları", "Kırmızı Sedir Söyleşileri" ile başladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Beyoğlu'nda yaşayan çocuklar, kırmızı sedirde buluştu...

Bir yıl boyunca çocukları çeşitli etkinliklerle bir araya getirecek “2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları”nın ilk etkinliği olan “Kırmızı Sedir Söyleşileri” Beyoğlu Belediyesi’nin çocuklara armağan ettiği Turabibaba Kütüphanesi’nin kırmızı sedirlerinde gerçekleşti.

 

Ayda iki kez Turabibaba Kütüphanesi’nde düzenlenecek Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin ilk konuğu İkbal Gürpınar oldu. Yalnız çocukların değil Beyoğlulu annelerin de yoğun ilgi gösterdiği söyleşi, tyatro sanatçısı Özgür Özgülgün’ün moderatörlüğünde gerçekleşti.  Beyoğlulu çocuklar televizyon ekranlarından tanıyıp sevdiği İkbal ablaları ve Özgür ağabeyleri ile bilgi ve oyun dolu saatler geçirdi.

Gürpınar iki saat süren söyleşide çocuklara Ömer Seyfentin’in Pembe İncili Kaftan eserini okudu. Kitabın ardından çocuklarla söyleşi yapan Gürpınar, onlara kısa hikayeler ve örneklemelerle rol modelliği ve kişisel gelişimi anlattı. İkbal ablalarının sesinden hikayeler dinleyen, onunla sohbet eden çocuklar söyleşi sonunda sevilen televizyoncu ile bol fotoğraf çektirdi.

"HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN"...

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Hizmet anlayışımızda çocuklara çok önem veriyoruz. Biz ilçemizde 2 projeden birini çocuklarımız için yapıyoruz. Bu bakımdan 2010 yılını çocuklara ayırdık. Onlar için 2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları kapsamında Semt konaklarında, Turabibaba Kütüphanesi’nde, gençlik merkezlerinde, ilçenin her noktasında birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler ilçede yaşayan çocuklarımızı tarihin, kültürün ve sanatın etrafında buluşturacak. Çocuklarımız yaşadıkları kentin ve ilçenin tarihini ve kültürünü öğrenirken, birbirleriyle kaynaşmayı ve dayanışmayı öğrenecek. Her şeyi çocuklarımız için yapıyoruz” dedi.

 

"ÇOCUKLARA ÖNEMLİ HİZMET"...

 

Kırmızı Sedir Söyleşileri’nin ilk konuğu olması sebebiyle oldukça mutlu olduğunu belirten Gürpınar, “Çocuklarımıza sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmak demektir. O bakımdan 2010 Beyoğlu Çocuk Buluşmaları’nı çok önemsiyorum. Bu buluşmalar çocuklarımıza kendi kültürümüzü, tarihimizi anlatacak. Bu etkinlikler çocuklarımıza bir hizmettir. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a çocuklarımızın geleceğine sahip çıktığı için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

SUNAY AKIN VE AHMET ÜMİT KIRMIZI SEDİRDE...

 

Edebiyat, sinema, tiyatro ve spor dünyasından çocukların sevdiği isimlerin konuk olacağı Kırmızı Sedir Söyleşileri Şubat ayında da devam edecek. Beyoğlu çocuklar 3 Şubat 2010 Çarşamba günü Sunay Akın’la, 5 Şubat 2010 Cuma günü Ahmet Ümit’le bir araya gelecek. Saat 14.00’te başlayacak her iki söyleşide çocuklar Sunay Akın ve Ahmet Ümit’le kitap okuyacak, onlarla söyleşi yapacak. 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.