Berlin Potsdamer Platz'da İstanbul Posterleri...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2012 yılı reklam ve tanıtım kampanyaları kapsamında Berlin’de günde on binlerce insanın geçtiği ünlü Potsdamer Platz Sony Center’a yerleştirilen Boğaz Köprüsü ve Kız Kulesi görseli hem dev boyutu hem de görsel estetiği ile büyük beğeni topluyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Berlin Potsdamer Platz'da İstanbul Posterleri...

Bakanlığın resmi reklam ajansı dDf International tarafından yüksek gelirli turist profili hedeflenerek hazırlanan poster, “Erlebemehr– Daha Fazlasını Yaşayın” sloganıyla İstanbul’un büyüleyici güzelliğini yansıtıyor.

Potsdamer Platz, Almanya’nın en işlek meydanı, kentin tam merkezindeki konumuyla yerli yabancı on binlerce insanı ağırlıyor. Meydanda yer alan yapıların en ilgi çekicilerinin başında posterin asıldığı Sony Center geliyor. Berlin’in sembollerinden biri hâline gelen ve geceleri ışıl ışıl parlayarak Potsdamer Platz’ı aydınlatan yapının içinde mağazalar, restoranlar, süitler, ofisler ve ayrıca müze bulunuyor.

Meydandaki dev İstanbul posteri büyük ilgi görüyor, özellikle Almanya’da yaşayan ve orada bulunan Türkler heyecan ve gururla çektikleri fotoğrafları Türkiye'deki dostlarıyla paylaşıyor ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyorlar.

Dev posterin üzerindeki QR kodu aracılığıyla Facebook’daki Türkiye sayfasına yönlendirilen kullanıcılar, İstanbul dışında Türkiye’nin önemli tatil mekanlarını da tanıma fırsatı buluyor. Kısa bir sürede 27 bin kişiyi aşan bir beğeni kazanan sayfada kullanıcılar ayrıca Berlin Moda Haftası esnasında yapılacak olan Istanbul Next Fashion Events için de bilet kazanma şansına sahip oluyorlar. Potsdamer Platz’daki dev poster, Haziran ayı boyunca asılı kalacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.