Berlin, İstanbul ile buluşuyor...

Berlin’in turizm temsilcileri ve 5 yıldızlı otellerin elçileri, 2014 yılı etkinlikleri hakkında bilgi verdiler.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Berlin, İstanbul ile buluşuyor...

Epeydir Berlin de aynen İstanbul gibi dünyanın dört bir köşesinden gelen ve lüksü seven keyifçiler için adeta bir Eldorado konumunda. İki dünya metropolü arasında hem yoğun ilişkiler, hem de ortak özellikler bulunmakta. Berlinliler de rengarenk bir tını ve renk çeşitliliği ile eşsiz bir atmosfer içinde yaşamakta ve bu özellikleriyle çok sayıda Türk ziyaretçiyi Berlin’e çekmekte. Ocak - Eylül 2013 döneminde Berlin 28.000’den fazla Türk konuğu ağırladı. Bu ziyaretçiler kentte 72.500 gece geçirdiler. Bu sayı bir önceki yıla kıyasla %7’lik bir artış oluşturmakta.

Berlin – Lüks ve Kültür Metropolü

Bir kenti en yüksek düzeyde yaşamak isteyenler, 2014 yılında Berlin’i ziyaret etmeli. Berlin’e gelen yüksek beklentili  ziyaretçiler  5-Yıldızlı 26 Otel arasından beğendiklerini seçebilirler. Kasım ayı başında Berlin’in en ünlü 14 restoranı Guide Michelin tarafından 19 yıldızla değerlendirildi.

27 Kasım 2013 tarihinde  Berlin Turizm Şefi Burkhard Kieker ve 5-Yıldızlı Otellerin 10 elçisi İstanbul’da Seyahat Sektörü ve Basın-Medya temsilcileri ile bir araya gelerek özellikle gelecek yılın en önemli etkinlikleri hakkında bilgi verdiler: Moda ve tasarım meraklıları Ocak ayındaki Moda Haftasına davetliler.

Uluslararası sinema ve sahne sanatçıları, yıldızlar ve sinemacılar her yıl Şubat ayında „Berlinale“ film festivalinde buluşmakta. Mart ve Nisan aylarında ise Uzun Müze Geceleri ve Hafta Sonu Galerisi gibi etkinlikler sanatseverlerin beğenisine sunulmakta. Yaz ve sonbahar aylarında da Berlin görülmeye değer. Örneğin, Ekim ayında düzenlenen ışık gösterisi kenti sanatsal bir sahneye dönüştürmekte.
 

Alman başkenti kültür ve tarih zenginlikleriyle dolu: 2014 yılında Berlin duvarın yıkılışının     25. Yıldönümünü kutlayacak. Sonbaharın en önemli etkinliği 9 Kasım ile başlayan hafta sonunda düzenlenecek. Bir zamanların duvarı boyunca gerçekleştirilecek büyük bir ışık enstalasyonu ile „Duvarsız Bir Dünya Umudunun Sembolü“ sergilenecek. Tüm hafta sonu boyunca binlerce aydınlatılmış ve helyum gazı ile doldurulmuş balon 12 km boyunca kent merkezine kadar uzanan bir ışık sınırı çizecek.

2014: İstanbul ve Berlin’in 25 yılı

2014 yılında Berlin‘i bir başka yıldönümü daha beklemekte: İstanbul ve Berlin 25 yıldan beri kardeş şehirler olarak birbirine çok sıkı bağlarla bağlandı. Her iki şehrin de pek çok ortak yanı var. Kültür ve trend metropolleri olarak her ikisi de canlı ve dinamik bir çeşitlilik ve dünyaya açık olma özelliğini temsil etmekte. Berlin, kapsamlı kültür ve ekonomi programları ile şimdiden kendisini kutlamalara hazırlamakta. Berlin hakkında daha fazla bilgi edinmek için: exklusiv.visitBerlin.de ve  visitberlin.de/tr

visitBerlin

„Biz Berlin’i biliyoruz.“ işte bu slogan ile , visitBerlin markası altında faaliyet gösteren Berlin Tourismus & Kongress GmbH 1993’den bu yana Berlin’in Dünya çapında tanıtımını yapmakta.  visitBerlin’e bağlı Berlin Convention Office Alman başkentini bir kongre metropolü olarak pazarlamakta. Seyahat şirketi olarak faaliyet gösteren bu özel sektör işletmesi çok çeşitli seyahat paketleri sunmakta ve aynı zamanda Berlin WelcomeCard adlı resmi turist biletlerinin de dağıtıcısı. visitBerlin  5 tane Turist Enformasyon Bürosunu da işletmekte.  Berlin Service Center (Tel. 030-25 00 25) Berlindeki tüm turistik etkinlik yelpazesi hakkında bilgi sunmakta. visitBerlin.de sayfasında başkent hakkındaki bilgiler 13 dilde sunulmakta.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.