Belediye Başkanı haftasonu yasağı istiyor… 'Turistler virüs getiriyor'

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Nice kentinde belediye, Covid-19 vaka sayılarının ulusal ortalamanın üç kat üzerine, seyretmesi nedeniyle hafta sonu sokak kısıtlaması istedi.

21/02/2021 23:12
Belediye Başkanı haftasonu yasağı istiyor… 'Turistler virüs getiriyor'

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Nice kentinde belediye, Covid-19 vaka sayılarının ulusal ortalamanın üç kat üzerinde seyretmesi nedeniyle hafta sonu sokak kısıtlaması istedi. Belediye Başkanı Christian Estrosi, "Hava güzel, herkes buraya koşuyor" dedi. Başkan Estrosi, akşam saat 18.00'dan sonra sokak kısıtlamasının salgını engellemek için yeterli olmadığını söyledi.

Estrosi, saat 18.00'dan sonra başlayan kısıtlamanın ötesinde önlemler gerektiğini belirterek, "Haftasonu yasağı anlamlı olacaktır. Ziyaretçi akışını kesecektir" dedi. Duvar'da yer alan habere göre, Franceinfo radyosuna konuşan Estrosi, "Hava güzel, herkes buraya koşuyor. Hafta sonu yasağı, kentte ekonomik faaliyetleri engellemeden bu durumun önüne geçecektir" ifadelerini kullandı.

Bu mücadeleyi kazandıktan sonra, çok sayıda turisti ağırlamaktan memnuniyet duyacağız

"Bu mücadeleyi kazandıktan sonra yaz aylarında çok sayıda turisti ağırlamaktan memnuniyet duyacağız" diyen Estrosi, "Fakat 'Buraya gelmeyin, şu an doğru zaman değil' dediğimiz bir dönem daha iyi. Benim önceliğim, Nice halkını korumak" diye konuştu.

Nice Belediye Başkanı, vaka sayılarının Noel tatilindeki turist akışından sonra fırladığını söyledi Buna göre, söz konusu dönemde kente yapılan uluslararası uçuş sayısı günde 20'den 120'ye yükseldi; çok sayıda kişi ülkelerinde veya Fransa'ya girişte test yaptırmadan Nice'te konakladı.

Nice ve çevresi, Fransa'da en yüksek Covid-19 enfeksiyon oranlarına sahip. İstatistiklere göre, bölgede her 100 bin kişide 740 vaka görülüyor. Bu verinin, ulusal ortalamanın üç kat üzerinde olduğu belirtiliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.