Bazı TGA adayları, aday oldukları kurumu tanımıyorlar

TGA ya karşı olanlarında seçim için harıl harıl çalıştıklarını görüyorum. Çok sevindirici bir durum demek ki bazıları bu kurumun önemini ve etkisini hissetmiş. Fakat bazı adayların nereye aday olduklarını dahi bilmedikleri o kadar belli ki şaşkınlıkla üzülerek takip ediyorum. Nasıl mı?

Murat Toktaş Murat Toktaş 19/12/2022 23:17
Bazı TGA adayları, aday oldukları kurumu tanımıyorlar

2. dönem Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu seçimleri 25 Aralık 2022 Pazar günü bütün bölgelerde yapılacak.

Aday ilgisinin fazla olması, sektörün ilgi duyuyor olması sevindirici. Çünkü bu ajans sektörün ve devletin kaynakları ile bizim için çalışıyor bizimde sahip çıkmamız önemli.

Şu an netleşen 20 tane aday meslektaşımız otelcileri temsil edebilmek için sandıkta yarışacak. Adayları tanımak için basın açıklamalarını, toplantılardaki söylemlerini takip ediyorum.

TGA’yı bilmeyenler TGA adayı

TGA ya karşı olanlarında seçim için harıl harıl çalıştıklarını görüyorum. Çok sevindirici bir durum demek ki bazıları bu kurumun önemini ve etkisini hissetmiş.

Bazı adaylarımızda yıllarca bu sektöre değer katmış emek vermiş insanlar inşallah temsil etme imkânını bulurlar.

Fakat bazı adayların nereye aday olduklarını dahi bilmedikleri o kadar belli ki şaşkınlıkla üzülerek takip ediyorum. Nasıl mı?

Örneğin bazı adayların vaatleri şöyle;

- Havalimanı yapacağım/büyüteceğim,

- Size uçak indireceğim,

- Destek ver seçileyim seni yardımcım yapacağım,

- Seni il sorumlum yağacağım,

- Seni danışman yapacağım,

- TGA’nın paraları THY’e aktarılıyor bunu önleyeceğim (aslı yok yalan),

- Seçileyim ödediğimiz binde 75 olan katkı payı düşüreceğim (binde 50 ye düştü haberi yok)

- Kazanayım sizi yurt dışına gezilerine götüreceğim (oy için TGA’nın parası ile),

- Ya da TGA’nın desteklediği projeleri desteklememiş gibi sunmak,

- TGA’nın çalışma alanında olmayan konularda sözler, vaatler vermek.

Kandırmayın Kanmayın

Adaylarımıza benim naçizane tavsiyem, aday olduğunuz kurumun işleyişini faaliyet alanlarını öğrenin. Girin tga.gov.tr ye orada bulursunuz. Yoksa sahada mahcup olursunuz. Olurda yanlışlıkla seçilirseniz bu vaatlerin altında kalırsınız. En önemlisi de meslektaşlarımızı yanıltıyor olmanız.

Seçimde oy kullanacak meslektaşlarıma da tavsiyem lütfen bizi temsil edecek olan adayı seçerken Türkiye ve destinasyon tanıtımı haricinde vaatlerde bulunanlara kulak asmayın. TGA’nın ana misyonu ve faaliyet alanı bellidir.

Ayrıca, TGA’nın temsil yapısı da yeni dönemde daha fazla sektör lehine değişti. Sektörde izi olan, vizyon sahibi, kucaklayıcı adaylara yönelin ve asla siyaseti karıştırmaya çalışanlardan uzak durun, yoksa biz kaybederiz.

Merak edilen bir konuyu da belirtmek isterim, yönetim kurulu üyeleri her hangi bir isim altında para almazlar.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.