Bayramda kimler 10 gün tatil yapacak?

Kurban Bayramı 'dışarıda uzun', 'içeride kısa' geçecek. Tatille ilgili Bakanlıktan açıklamanın geç gelmesine rağmen 400 bin kişi tatil için yurtiçini tercih ederken, 200 bin kişi de bayramı dışarıda geçirmek üzere tatil planlarını yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayramda kimler 10 gün tatil yapacak?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın hafta içinde yaptğı, 'Uzun tatil ekonominin diğer sektörlerini olumsuz etkiler. Daha kısa tatille yetinsinler demek zorunda kalacağız" sözlerine rağmen Kurban Bayramı 'dışarıda uzun', 'içeride kısa' geçecek.

Tatille ilgili Bakanlıktan açıklamanın geç gelmesine rağmen 400 bin kişi tatil için yurtiçini tercih ederken, 200 bin kişi de bayramı dışarıda geçirmek üzere tatil planlarını yaptı. Yurtdışında birçok noktanın gezilebildiği İtalya ve Orta Avrupa ile Afrika ve Uzakdoğu haftalık turları tükendi. 3 ve 4 gece olarak belirlenen yurtiçinde tatilin adresi ise Antalya oldu. Güneydeki oteller biten sezonu bayram doluluklarıyla bitirmenin keyfini yaşıyor.
 
'ÖNLEM ALDIK'...
 
Erken bayram rezervasyonu sayesinde yurtiçi ve yurtdışındaki turların tamamına yakınının satıldığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Eğer 25 Ekim'de başlayacak Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması Türkiye ekonomisi açısından çeşitli sektörlerin zarar görmesine neden olacaksa ve tatil uzatılmıyorsa biz buna saygı duyarız" dedi.
 
Ulusoy, önceki hesaplamalara göre 600 bin kişinin tatile çıkacağını belirterek, "Şimdi tatilden vazgeçen değil, süresini azaltıp diğer programlara ilgi gösteriliyor. Özellikle yurtdışında sorun yaşanmaması için önlemlerimizi alıp acenteleri uyardık" ifadelerini kullandı.

 

'YÜZÜMÜZ GÜLDÜ'...

Yurtdışına çıkacak turist için 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin önemi olmadığını ifade eden Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin ise, "Çoğunluk tatilin tamamını birleştirip gitmek istedi. 20 Ekim Cumartesi çıkışlı haftalık turlarımızı bitirdik. Bunlarda özellikle İtalya ve Prag-Viyana-Budapeşte gezmeli Orta Avrupa turlarımızın tamamı ilgi gördü.

Bununla birlikte bayramın birinci günü çıkışlı olarak da 5 günlük tek şehir gezmeli turlarımızda da Dubrovnik, Londra, Paris ve Şarm El Şeyh gibi turlarımız tükendi" dedi. Tekin, Avrupa'ya yönelik 12 charter uçağını tamamen kapattıklarını, sadece Güney Afrika'ya 60 kişi götüreceklerini söyledi. Tekin, "Sonuç olarak bu bayram acenteler olarak yüzümüz güldü" diye konuştu.

 

ANTALYA DOLACAK...

ETSTur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek ise Kurban Bayramı için tatil gününün belli olmasına gerek kalmadan yurtiçindeki tatilci kendisini daha önceden garantiye alarak 3 ve 4 gece olarak programlarını yaptıklarını söyledi. Özellikle kış dönemi öncesinde son kez deniz, kum, güneş fırsatı vermesi nedeniyle Antalya satışlarının bayramda oldukça popüler olup öne çıktığına işaret eden Özbek, "Güneyde sezonun bitmesine rağmen bir umutla Bayram nedeniyle açık kalan turizm tesislerinin hepsi olmasa da özellikle Antalya'da önemli doluluklara ulaşılacağı görülüyor" ifadelerini kullandı. (Ünsal Ereke)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.