Bayramda farklı dokular, farklı tadlar...

Ramazan Bayramı’nı yurt dışında geçirmek isteyenler için Jolly Tur 3 geceden 7 geceye değişen tur programları hazırladı. İşte Jolly Tur’un bayram önerileri...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayramda farklı dokular, farklı tadlar...

PARİS

Dünyanın en önemli sanat merkezi, tam bir açık hava müzesi… Neredeyse her köşede bir müze, sanat merkezi, tiyatro, sinema var Paris’te… Ve bu binaların bir çoğu yapıldığı tarihten bu yana hizmette ve hiç bozulmadan korunarak bugune gelmiş.

Seine Nehri kenarından bulunan, dünyanın en büyük katedrallerinden Notre Dame’ı ziyaret etmek, Louvre Müzesi’nde dünya klasiklerini incelemek, Montmartre tepesine çıkıp sanatçılarla dolu ara sokaklarında kaybolmak, günbatımında Eyfel Kulesi’nden şehri seyretmek, Seine Nehri’nde bir tekne turu, hoş bir restoranda Fransız şarapları eşliğinde güzel bir akşam yemeği ve sonrasında gelen gece eğlenceleri Paris’in olmazsa olmazlarından.

İTALYA( ROMA- FLORANSA- VENEDİK)

Leziz Akdeniz Mutfağı'nın, her daim neşenin, kahkahanın hakim olduğu bir ülke İtalya. Sular içine gömülmüş kanalları ve gondolları ile romantizm kokan Venedik’te saatlerce yürümeye doyamaz insan. Daracık sokakları bir şehrin koşturmacasından uzak masalsı bir dünyayı yansıtıyor. Floransa ise buram buram tarih ve sanat kokuyor. Dünyanın en ünlü ressamlarının, heykeltraşlarının bu şehre armağan ettiği onlarca eser var… Roma ise hem eğlenceyi hem romantizmi yaşatıyorr. Bu şehre bakıldığında hem yapılarıyla hem de benimsenen keyifli hayat tarzıyla enerji veren bir doku var.

İSPANYA( MADRİD- BARCELONA)

Boğa güreşinin, flamenkonun, renkli gece hayatının, sanatın merkezi İspanya.  Avrupa’nın en genç başkentlerinden biri olarak kabul edilen Madrid; kalabalık caddeleri, yoğun trafiği ve göç alma oranıyla tam bir metropol. Şehrin tarihi dokusu, müzeleri, sanat galerileri burayı en çok turist alan Avrupa şehirlerinden biri yapmaya yetiyor. Barcelona da görkemli bir tarih, üstün bir modernizm renkli gastronomi kültürü sunuyor. Bu arada hem Madrid hem Barcelona tam bir parti şehri. Dünyanın her yerinden milyonlarca kişi buraya gönlünce eğlenebilmek için akın ediyor. Böyle olunca tüm barlar ve kulüpler sabahın 5’sine kadar tıka basa dolu.

BALKANLAR

Tarih, doğa, kültür, eğlence, deniz… Balkan ülkeleri tatilcilere turizmin tüm çeşitliliğini sunuyor. Baştanbaşa Balkanlar Turu’nda Bosna Hersek’in başkenti  Saraybosna, Hırvatistan’ın en turistik şehri Dubrovnik, Arnavutluk’un başkenti Tiran, Makedonya’nın başkenti Üsküp’ü keşfetmekle kalmayacak Balkanlar’daki çok sayıda önemli tatil beldesinde de günü birlik vakit geçireceksiniz.

UZAKDOĞU (Bangkok- Singapur- Phuket- Pattaya)

Kendini turkuvaz renkli suların içerisinde hayal edenler, orkide bahçelerinde gezip ''cennette miyim'' diye sormak isteyenler, farklı kültürlerin eğlence tarzını keşfetme vakti diyenler...Sizin adresiniz Uzakdoğu. 400’den fazla tapınağın bulunduğu ve tapınaklar şehri olarak anılan Bankong’un gizeminden büyülenecek, Singapur’un düzenine, temizliğine ve mimarisine hayran kalacak, tropikal bir cennet olan Phuket adasında palmiye ağaçlarının altında senenin bütün yorgunluğunu üzerinizden atacaksınız…Ve 24 saat yaşayan Pattaya’nın farklı eğlence kültürüne tanık olacaksınız.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.