Bayram tatili uzadı, Jolly talep patlaması yaşıyor

Kurban Bayramı öncesi iki günün idari izin ilan edilmesiyle tatilin süresi dokuz güne uzadı. Kararın açıklanmasının ardından tatil taleplerinde gözle görülür artışlar başladı. Tatil planlarını yapmaya başlayanlar, Jolly’nin hem yurtiçi hem de yurtdışı turlarına yoğun ilgi gösteriyor.

08/06/2023 12:55
Bayram tatili uzadı, Jolly talep patlaması yaşıyor

Kurban Bayramı öncesi iki günün idari izin ilan edilmesiyle tatilin süresi dokuz güne uzadı. Kararın açıklanmasının ardından tatil taleplerinde gözle görülür artışlar başladı. Tatil planlarını yapmaya başlayanlar, Jolly’nin hem yurtiçi hem de yurtdışı turlarına yoğun ilgi gösteriyor. Avantajlı paket fiyatları ve ödeme kolaylıkları ile Jolly, tatilcilerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyor.

Bayram tatilinin uzatılma kararını değerlendiren Jolly Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Burçin Baysak, “halen önemli bir vakit varken açıklanan bu karar turizm sektörünü mutlu etti, 9 güne uzayan bayram tatilinin sektöre önemli bir hareketlenme getireceğini düşünüyoruz. Bu karardan önce ortalama konaklamalar 3,5-3,7 gece olarak seyrediyorken açıklama sonrası bu rakamın 5,5 gece seviyelerine yükseleceğini düşünüyoruz. Kişi sayısında da %20 gibi bir artış olacak gibi duruyor” dedi.

"Kararın duyurulması ile birlikte çok hızlı ve yoğun bir talep trafiği oluştu" 

Kararın duyurulması ile birlikte çok hızlı ve yoğun bir talep trafiği oluştuğunu belirten Baysak,  "yurtiçinde Ege ve Akdeniz bölgeleri öne çıkarken yurtdışında hem vizeli hem de vizesiz turlarda artış bekliyoruz. Özellikle Sharm El Sheikh, Beyrut, Bakü gibi vizesiz olan destinasyonlarda talep artışını hemen gözlemlemeye başladık.

Vizeli turlarda ise Yunanistan, İtalya, Strasbourg, Colmar, Almanya ve Bükreş öne çıkıyor.  Kültür turlarında genellikle kısa konaklamalı turlar tercih edilirken Doğu Anadolu, Karadeniz gibi uzun konaklamalı turlara da yönelimin başladığını gözlüyoruz. Bu güzel haber sektörde olumlu etki yarattı ve taleplerin artmasını sağladı.” açıklamalarında bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.