Bayram rezervasyonuna vize uyarısı...

Tatilciler kurban bayramı için planlarını yapmaya başladı. Tatili yurtdışında geçirmeyi düşünenlerin vize işlemlerinde problem yaşamamaları için bir an önce karar vermeleri gerekiyor. Yurtiçinde de otellerin önemli bir kısmı kapalı olacağı için yer bulamama riski var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bayram rezervasyonuna vize uyarısı...

Yurtiçi ve yurtdışı turlara olan talep Ramazan bayramını aratsa da turizmciler bayram haftasındaki perşembe ve cumanın tatil ilan edilmesi durumunda rezervasyonların artacağını düşünüyor. Artan döviz kuru özellikle yurtdışı turlarda turizmcilerin canını sıkarken, sektör satışları artırmak için fiyat indirimleri ve erken rezervasyon kampanyaları başlattı.

TATİL OLURSA REZERVASYONLAR ARTAR            

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağının henüz belli olmamasının turlara olan talebi olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

Tatilin kaç gün olduğunun belirlenmesinin ardından rezervasyonların artarak Ramazan bayramındaki rakamları yakalayabileceğini söyleyen Ulusoy, "Döviz kurunda yaşanan hareketlilik yurtdışı turlarını olumsuz etkiliyor. Kurumumuza bağlı seyahat acentaları da yavaşlayan piyasayı hareketlendirmek için erken rezervasyon kampanyasının yanısıra fiyat indirimine gidiyorlar" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı için yurtdışı turlara olan talebi değerlendiren Etstur Yurtdışı Turlar Müdürü Nilüfer Müstecaplıoğlu da henüz Ramazan Bayramı'ndaki talep sayısına ulaşamadıklarını belirterek,"Bayram bitimindeki Perşembe ve Cuma gününün tatil olarak ilan edilip edilmemesine bağlı olarak rezervasyon sayımızda hızlı bir artış olacağını tahmin ediyoruz, çünkü tatilciler yılın son tatil fırsatına kaçırmak istemeyecektir." dedi.

DUBROVNİK TATİLLERDE TÜRK ŞEHRİ GİBİ

Bayramı yurtdışında geçirmek isteyenlerin öncelikli tercihinin Avrupa ülkeleri ve vizesiz gidilebilen ülkeler olduğunu belirten Müstecaplıoğlu, "Dubrovnik son yıllarda özellikle tatil dönemlerinde sanki küçük bir Türkiye şehri gibi, talep her zaman çok fazla. Sırbistan’ın başkenti Belgrad da tatilcilerin Kurban Bayramı için yeni gözdesi, gece hayatı ile Beyrut mevsim itibari ile sonbaharda tatilcileri kendisine çekiyor.

İtalya ve İspanya, Benelux ülkeleri Belçika-Hollanda ve Lüksemburg ve elbette Rusya’ya talep var. Uzakdoğu, Çin, Hindistan, Güney Amerika, Güney Afrika’yı da unutmayalım. Bayramda tatilciler yurtdışına bizimle çıkarken farklı destinasyonları görmeyi tercih ediyorlar" şeklinde konuştu.
 
YÜKSEK KURA TAKSİT SİLAHI...
 
Fiyatlarda geçtiğimiz yıla oranla bir artış yaşanmadığını da söyleyen Müstecaplıoğlu, döviz kurlarındaki artışın talebi az da olsa olumsuz olarak etkilemesine karşın tur operatörleri olarak 12 aya varan taksit seçenekleri ile tatilcilere ödeme konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
Geçtiğimiz yıllara oranla vizesiz gidilebilecek ülke sayısındaki artış nedeniyle tatilcilerin vize konusunda daha rahat davrandıklarını belirten Müstecaplıoğlu, "Tatilde tur paketi satın alamadan vize ile gidilebilen ülkelerde geçirmek isteyenlere, herhangi bir sorun yaşamamaları için en az 10 gün önceden vize işlemlerine başlamalarını tavsiye ediyorum" uyarısında bulundu.
 
ELİNİZİ ÇABUK TUTUN...
 
Otellerin yüzde 40'ının yaz sezonunun sona ermesi nedeniyle kapanacağını belirten Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu, bu nedenle tatilcilerin içeride ciddi bir yer bulma sorunu ile karşı karşıya kalabileceği yönünde uyarıda bulundu. 
 
Tatilini yurtdışında vizeli ülkelerde geçirmek isteyenlerin de bir an önce kararlarını vermelerini tavsiye eden Aksu, "Vizeli destinasyonlara gitmek isteyenlerin en geç Ekim ayı ortalarına kadar kararlarını verip, belgeleriyle beraber başvurularını yapmaları gerekiyor. Bu nedenle bir an önce tatil tercihlerini yapmalarını ve vize belgesi hazırlıklarına başlamaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Aksu yurtdışı turlarda en çok ilgi gören yerleri ise, Prag, Roma-Floransa-Venedik, Barselona-Madrid, Benelüks-Paris, Sharm El-Sheikh, Amsterdam, Dubai, Beyrut, Balkanlar olarak sıraladı. Aksu bayramda Antalya, Güney Ege bölge otelleri ile yakın bölge ve termal otellerde kişi başı gecelik 50 ile 450 TL arasında tatil alternatifleri bulunduğunu belirtti. (Hürriyet)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.