Baykonur Uzay Üssü turizme açılıyor

Kazakistan’ın Kızılorda Eyaleti sınırları içerisinde bulunan Baykonur Uzay Üssü turizme açılacak. Kızılıorda Eyaleti’nde dördüncüsü düzenlenen Baykonur Yatırım Forumu’na katılan davetliler, Baykonur Uzay Üssü’nü ziyaret etti.

31/12/2019 23:40
Baykonur Uzay Üssü turizme açılıyor

Üste bulunan müze ise ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Katılımcılar daha sonra Mir Uzay İstasyonu’nda bulunan astronotlara gıda götüren Progress M-25M roketinin fırlatılışını izledi.

Kızılorda Eyaleti Vali Yardımcısı Galım Amrayev, Kazakistan’da düzenlenecek Astana Expo 2017 hazırlıkları çerçevesinde Baykonur bölgesinin turizme kazandırılacağını açıkladı.Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Alyaz, Kazakistan ve Türkiye arasında ticaretin gelişmesi adına KATİAD olarak bütün etkinliklerin yapılmasını desteklediklerini söyledi. (Star)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.