Batı Trakya'da ilk Türk filmi...

Yunanistan'da, Gümülcine Batı Trakyalı bir Türk yönetmen tarafından çekilen ilk film olma özelliğini taşıyan "Bir Yudum Aşk"ın galası, görkemli bir törenle Gümülcine'de yapıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Batı Trakya'da ilk Türk filmi...

Senaryosunu Müjgan Bodur'un yazdığı, yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Cihan Bodur'un yaptığı film, Gümülcine kentinde yaşamlarını sürdüren iki yakın arkadaş arasında yaşananların hikayesini anlatıyor.

 

Rollerin tamamını Batı Trakyalı oyuncuların paylaştığı filmde Tamer Güvenir, Ayşe Tahir, Dilber Hazim, Ömer Topuroğlu, Esra Ahmet ve Pelin Bodur rol aldı. Filmin yönetmeni Cihan Bodur, böyle bir çalışmanın Batı Trakya’da bir ilki oluşturduğunu belirterek, "Amacımız, ailece gönül verdiğimiz günümüzün en önemli sanat dallarından birini oluşturan sinemayı topluma sevdirmek" dedi.

 

Gümülcine'de Arcadia otelindeki gala öncesinde düzenlenen resepsiyona yaklaşık bin 100 kişi katılırken, törende Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç,İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu’nun Eşi Sayın Gül Mutlu,Merhum Dr Sadık Ahmet’in Eşi Sayın Işık Sadık Ahmet,ve Türkiye’den ileri gelen üst düzey davetliler ve ayrıca Yunanlı üst düzey yetkililer de yer aldı.

 
Ayrıca galaya davetli olupta yoğun programından ötürü katılamayan T.C Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın göndermiş olduğu tebrik ve başarı mektubu okundu.

Çekimleri yaklaşık altı ayda tamamlanan film, Yunanistan'da, 23 Şubat tarihinden itibaren vizyona girecek. Film daha sonra Türkiye ve Almanya’da da gösterilecek. (İHA-Gümülcine)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.