Başkan Bağlıkaya Tarihi Yarımada'da acentelerle buluştu

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya’nın Türkiye genelinde seyahat acentalarıyla yaptığı bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bağlıkaya, bu kez İstanbul’un Fatih bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentası temsilcileriyle buluştu.  

13/11/2019 11:40
Başkan Bağlıkaya Tarihi Yarımada'da acentelerle buluştu

Toplantının gündeminde sektörde yaşanan gelişmeler, atılan adımlar ve yeni yasa çalışması vardı. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, göreve geldikleri günden bu yana TÜRSAB’ın kurumsallaşma konusunda büyük bir değişim geçirdiğini söyledi. Çağın gereklerine uygun, güvenli, acentaların sorunlarına çözüm üretebilen ve her yönüyle şeffaf bir TÜRSAB için atılan adımları anlattı.

“TÜRSAB ARTIK ÜYELERİNE HESAP VEREBİLEN ŞEFFAF BİR KURUM”

Göreve geldikleri ilk aylarda icra ve hacizlerle uğraştıklarını belirten TÜRSAB Başkanı, az zamanda çok iş başarıldığına dikkat çekti. Bağlıkaya; “Tarihin en yüksek oyunu alarak göreve geldik ama en kısa süre biz görevde kaldık.

Bizden önce süregelen keyfi yönetim şekline son vermek için ilk işimiz yönetmelik çıkartmak oldu. TÜRSAB nihayet ISO 9001 belgesini almış kurumsal ve etkin bir birlik. Söz verdiğimiz konulardan biri de şeffaflıktı, biz sözümüzü tuttuk. Artık bilançolarımızı bütün üyelerimiz görebiliyor, kimseden gizlimiz saklımız yok” diye konuştu.

“HAC-UMRE TURİZMİNDE HAKSIZ REKABETİ BİTİRDİK”

Hac-umre acentalarının sorunlarını tespit ettiklerini ve acentaları yüklerinden kurtarmak için adımlar attıklarını belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya; “Hac-Umre acentalarımıza neyi nasıl yapacağı dayatılıyordu. Sektörde haksız rekabet oluşturan anlamsız paralar talep ediliyordu.

Yaptığımız çalışmayla bunun önüne geçtik. Hac ve umre turizmi yapan acentalarımızdan hiçbir şekilde tahsilat yapmadık. Haksız rekabeti engelleyerek hizmet vermeye devam ettik” dedi.

“YENİ YASANIN YIL SONUNA KADAR ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Kaçakla mücadelede ciddi adımlar atıldığını, denetim sayısının 5 binden 70 bine çıkarıldığını söyleyen Bağlıkaya, yeni yasa çalışmasının sektörde yaşanan sorunları bitireceğini söyledi. Bağlıkaya; “Yeni yasa taslağı birçok sorunumuzu çözecek şekilde hazırlandı. Bütün çalışmaları Bakanlığımızla birlikte yürüttük.

Yasayı Bakanlık hazırlar, TÜRSAB bir sivil toplum örgütü. Biz elimizden geldiği kadar sektörün derdini anlatan bir çalışma yaptık. 40 gün boyunca üyelerimizden yasayla ilgili görüş istedik. Elimize ulaşan bütün verileri topladıktan sonra, kendi birimlerimizle de görüşerek daha önce Birliğimize başkanlık yapmış ya da ülkemizde bakanlık yapmış büyüklerimizle görüştük.

Sadece ben 25 kez Ankara’ya gittim. Bakanlığımızın yetkilileriyle görüşerek mükemmel bir taslak oluşturduk. Sayın Bakanımız yıl sonuna kadar yeni yasanın çıkacağı hususunda söz verdi. Biz de dört gözle yasanın çıkmasını bekliyoruz”

TÜRSAB DİJİTALLEŞME YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI

TÜRSAB’ın çağın gereklerine uygun bir yapı olabilmesi için çaba harcadıklarını söyleyen TÜRSAB Başkanı, dijital dönüşüme büyük önem verdiklerini belirtti. TÜRSAB Rota, Kariyer Merkezi, SGK Teşvikleri ve Avantaj Kart gibi acentaların kazancına büyük katkı sunacak projelerle ilgili bilgi verdi. Bağlıkaya; “TÜRSAB Rota ile Türkiye’nin her yerindeki seyahat acentaları bütün paket turlarını aynı sisteme yükleyebilecek.

Acentalarımızı dijital bir çatı altında toplayarak, onlara bir pazar alanı kurduk. Üyelerimizin daha fazla kazanç elde edebilmesi için SGK teşviklerinin takibini de biz yapacağız. Bu amaçla TÜRSAB içinde bir birim kurduk, bütün üyelerimizi SGK teşviklerinden faydalandıracağız. Böylece danışman tutup para vermek zorunda kalmayacaklar” dedi.

Toplantının sonunda meslektaşlarının sorularını yanıtlayan Bağlıkaya, yaklaşan TÜRSAB 24. Genel Kurulu’nu hatırlatarak tüm üyeleri oy kullanmaya davet etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.