Basın Ekspres’teki oteller taşınmadan etkilenmedi

Basın Ekspres hattına damgasını vuran Atatürk Havalimanı kapanırken, bölge otelleri beklenenin aksine doluluklarını artıracak.

24/04/2019 20:45
Basın Ekspres’teki oteller taşınmadan etkilenmedi

Son yıllarda otel ve konut yatırımlarıyla İstanbul'un en fazla gelişen bölgesi haline gelen Basın Ekspres hattına damgasını vuran Atatürk Havalimanı 6 Nisan'dan itibaren kapanırken, özellikle bölgede yer alan 60'ın üzerindeki otelin bundan nasıl etkileneceği merak konusu olmuştu.

Bölgedeki otel işletmelerinden gelen bilgiler bölgenin bundan olumsuz etkilenmeyeceği gibi, iş hacmini artacağı yönünde. Bunda hem bölgenin yeni havalimanına en yakın merkezi bölge olması, hem metro hatlarıyla bölgenin havalimanına bağlantılı olması hem de yeni havalimanında alanın büyümesine bağlı olarak ucuz uçak seferlerin başlamasının etkili olacağı belirtiliyor.

Farklı beklentiler olacak

Ucuz seferlerle birlikte Avrupa'dan gelen turist sayısında artış öngörülürken, bu nedenle hem genel olarak Türkiye'ye gelen turist sayısındaki artış hem 3. Havalimanı kaynaklı artıştan dolayı bölgedeki otellerde turist akışının hatta artarak süreceği öngörülüyor.

Ayrıca Atatürk Havalimanı'nın mevcut binalarının bir bölümünün fuar ve kongre alanı olarak değerlendirileceği beklentisi de bölgenin gelecek yıllarda da önemini korumasına katkı sağlayacağı belirtiliyor.

3'üncü havalimanı bölge için avantaj teşkil ediyor

Bölgede Wyndham otelleri markasıyla çalışan Wyndham İstanbul Petek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Büyükkıdık, Emlaknews'ın Dünya'dan aktardığına göre, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "3. havalimanı bölge için, aksine avantaj teşkil ediyor.

Çünkü yapılmakta olan demir yolu ve metro ağı gibi pek çok ulaşım ağı bizim bölgeden geçiyor. Ayrıca yeni havaalanında kapasite büyüdüğü için daha fazla insan gelecek. Ucuz havayolları da gelmeye başlayacak. Bu da dolulukları ve fiyatları artıracaktır."

Sahil bandından kayış var

Halihazırda da bir düşüş yaşanmadığını aktaran Büyükkıdık, ayrıca daha uzak kaldıkları için Bakırköy, Florya gibi sahil bandının yanı sıra, Avcılar Kücükçekmece ve Beylikdüzü bölgesi otellerinden kendilerine bir kayış söz konusu olduğunu ifade etti. Yusuf Büyükkıdık, 3. Havalimanına 20 dakika mesafede olan bölgenin lojistik avantajlarıyla da öne çıkmayı sürdüreceğini kaydetti.

4-5 yıl boyunca hiç problem yaşanmaz

Bölgede faaliyet gösteren Mar Yapı İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon, taşınmanın kendileri üzerinde negatif bir etki yaratmadığını hatta şu anda rezervasyon oranlarında artış olduğunu kaydetti. Basın Ekspres hattının yeni havalimanına en yakın bölgelerden biri olduğunu aktaran Varon, "Havalimanı taşınmasına rağmen gelecek 6 aya ilişkin doluluk oranları da iyi gidiyor" değerlendirmesini yaptı.

Bu artışta genel olarak turizmdeki artışın yanı sıra çok fazla havalimanı odaklı çalışmamalarının etkili olduğunu ifade eden Varon şu açıklamayı yaptı; "Havalimanının bizim işimiz üzerindeki etkisi yüzde 10 ila 15 gibi. Şu anda gördüğümüz bir sıkıntı olsa bile turizmdeki hareketlilik bunu kapatacak hatta artıya geçirecektir."

Havalimanı oteli ve çevresindeki birkaç otel yeterli olmayacak

Yeni olduğu için havalimanı çevresinde bir gelişme yaşanması gerektiğini belirten Varon, "Halihazırda havalimanı oteli ve çevresindeki birkaç otel yeterli olmayacak. Dolayısıyla bundan dolayı da önümüzdeki 4-5 yıl boyunca bir problem yaşanmaz.

Bunun dışında Basın Ekspres lokasyon olarak hem kent merkezine hem de yeni havaalanına ulaşma anlamında çok avantajlı bir konuma sahip. Atatürk Havalimanının da millet parkı ve fuar alanı olarak değerlendirileceği de belirtiliyor. Bu da olursa ayrıca bir fayda sağlanmış olacak" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.