Başbakan'ın otel sitemine, Nihat Özdemir'den jet yanıt...

Turizmcileri, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapmamakla eleştiren Başbakan Erdoğan'a jet yanıt geldi. Nihat Özdemir, 'Otel için fizibiliteye yapıyoruz' derken, Muşlu Akaydın da yatırım için düğmeye bastı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Başbakan'ın otel sitemine, Nihat Özdemir'den jet yanıt...

Muşlu işadamları ise 'Şehrimizi kış turizmi merkezi yaparsak, İsviçre'nin tahtını sallarız' iddiasında. Akşam Gazetesi'nden Esin Gedik'in haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün turizmcilere sitemi yeni bir tartışmanın da başlamasına neden oldu. Turizmcileri Doğu ve Güneydoğu'ya otel yapmamakla eleştiren Başbakan Erdoğan, 'Bizim Türkiye'deki turizm destinasyonumuz acaba 5 tane il mi?  İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Aydın. Buralar mı? Bunun dışında bizim güçlü destinasyonlarımız yok mu?  Bakıyorum ki ne Muş'ta, ne Bitlis'te doğru dürüst bir tane otel yok. Yol var. Havaalanı var. Ama bir tane otel yok. Niçin burada böyle bir adım atmıyoruz?' diye sormuştu.

 

Bitlis'te 71, Muş'ta 106 tesisin açılışını yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan 'Ama ben biliyorum ki belki çoğunuzun bunlardan haberi yok. Oralarda duble yolların olduğundan haberiniz yok. Belki Muş'a gitmeyen kardeşlerim var içinizde. Oraya bir 4 yıldızlı otel yakışmaz mı? Yakışır' sözlerine bölgede son yıllarda yatırımlarını artıran Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'den yanıt geldi.

 

FİZİBİLİTEYE BAŞLADIK...

 

Geçtiğimiz günlerde Siirt'te devreye alınması için gün sayan Alkumru Barajı'nı ziyaret eden Başbakan tarafından 'Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım yapanlar gerçek vatanseverlerdir' övgüsünü alan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir 'Hakikaten devlet, Doğu ve Güneydoğu illerinin, yol, havalimanı gibi altyapı projelerini hızla çözüyor. İller duble yollarla birbirine bağlandı' yorumunu yaptı. Başbakan'ın da dediği gibi bu illerin otellere ihtiyacı olduğunu da söyleyen Özdemir açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 

Bu hafta Siirt, Bitlis ve Muş'taydım. Kalınacak bir otel dahi yok. Bu bölgenin turizm yatırımları açısından cazip olacağını düşünüyoruz. Bizim de bu bölgede çok büyük çimento ve enerji yatırımlarımız var. Otelcilik anlamında fizibilite çalışmaları yapıp otel yatırımıyla ilgili son kararı vereceğiz...'

 

Kısa sürede yatırım planlıyor...

 

Muşlu bir işadamı olan Selahattin Akaydın da son yıllarda memleketine olan yatırımlarını artırdı. Akmen Ayakkabıcılık'ın sahibi olan Akaydın, bir süre önce üretiminin bir kısmını Muş'a taşıdı. Memleketine bu alanda eğitim veren bir okul da kurmak isteyen Akaydın, konaklama alanındaki boşluğu fark ederek bu yönde çalışmalara başladı. Yerel yöneticilerle görüşen Akaydın kısa bir süre sonra yatırıma başlamayı planlıyor.

 

Başbakan'la aynı düşünüyoruz...

 

TÜROFED'in Başkanı Ahmet Barut, eleştirilere hak vermekle birlikte yatırımların Anadolu'ya kaydığını da vurguladı Barut 'Anadolu'da her yer otel dolu diyemeyiz ama 7-8 yıl öncesine kıyasla bölgedeki otel sayısında ciddi artış var. Bitlis'te Muş'ta da yavaş yavaş oteller yapılacak. Zaten trend de bu yönde. Dedeman, Hilton, Anemon gibi pek çok otel zinciri Anadolu'da yatırım planlarını hızlandırdı' dedi. Bence Başbakanla aramızda bir fikir ayrılığı yok' değerlendirmesini yaptı.

 

Hayvancılık yatırımı planlıyor...

 

Adopen Grubu'nun Muş'ta kurduğu çimento ve plastik boru fabrikalarından oldukça memnun olduğunu hatta kapasite artırımı yatırımına başladıklarını da kaydeden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem açıklamalarını şöyle sürdürdü: Muş bir zamanlar hayvancılığın kalbiydi bu özelliğimizi de kullanmak istiyoruz. Adopen Grubu, hangi tür hayvanların daha verimli olduğunu, nasıl bir tesis kurmaları gerektiği konusunda çalışmalarını hızlandırdı.

 

Kiler: Mutlaka otel kurardık...

 

Bitlisli işadamı Nahit Kiler, bölgede ciddi bir otel eksikliği olduğunu ifade ederek, 'Bitlis'e yabancı biri gittiğinde, kalabileceği bir yer yok. Sadece bir Polisevi var o kadar. Biz Kiler Holding olarak otelcilik işinde faaliyet göstermiyoruz. Eğer faaliyet alanımız otelcilik olsa mutlaka Bitlis'e yatırım yapardık. Bölgeye yatırım yapanların bunun karşılığını alacağını düşünüyorum. Bitlis şu anda ticari olarak 1-2 tane 5 yıldızlı oteli kaldırabilecek durumda' diye konuştu. Nahit Kiler, Bitlis'te henüz Kiler market açmadıklarını sözlerine ekledi.

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.